ammar, boy, and sheila.

5:06 pm




switch on to sad mode. tskk tskk.. T_T

tatau kenapa aku menaip entry ini. cuma terniat hati nak taip. kalau si siggplus hati batu tu pun boleh taip entry mcm ni, aku pun boleh.

seriously, bila tengok budak kecik sakit. aku memang rasa nak nangis. tapi, aku tahan jugak sebab control cun kan depan orang ramai. then, bawak diri lari jauh-jauh ke penjuru bilik, dan menangis. sedih. korang bayangkan, kalau kita yang besar tua bangka ni sakit pun tak tahan sakit, mcm mana budak2 kecik macam tuh boleh tabah je harungi semua?

Photobucket

ada 3 budak kecil comel yang sekarang ni tgh suffer sakit. yang aku tahu lah, tapi ketahuilah lebih banyak insan yang memerlukan di luar sana. semalam, aku rasa nak nangis tengok twitter. dari aku kat office, sampai la da balik rumah, tengah malam pun tak boleh tidur. memikirkan macam mana lah anak bro azlan tu. semalam boy or his name is azllee and yeah, his papa using the same name for twitter ID, 7 years old..baru lepas major surgery sebab saluran pernafasan tersumbat. the latest news aku dapat tahu, boy ade heart problem after the surgery. during the surgery pun ade bleeding. and doc pun tak bg 100% hope for boy . tskk tskk T-T ni yang dah start mengalir air mata suci nurani ni. eventhough aku tak pernah tengok boy, tak pernah kenal bro azlan personally, just in twitter. tapi aku tetap sedih gila sbb walaupun jauh aku di Malaysia, dan mereka di Las Vegas...rasa dekat di hati je. aku doakan semuanya selamat and boy boleh hug and kiss papa dia every morning dengan sihat dan aktifnya.

Photobucket

next, adik sheila sabrina. adik kepada salah sorang rakan yang aku kenal sejak tahun 2005 lagi. aku tahu abang dia for sure akan makin menyampah kat aku kalau aku taip pasal adik dia kat sini but i just want to share something for all my readers. dah lama rasanya aku tak jenguk adik sheila. almost two months sejak aku sibuk kerja. ya allah, kenapa lah aku lupa tanggungjawab aku yang satu itu. yes, aku mmg takde kena mengena dengan adik sheila. tapi sejak dia baby, sampai lah umur nya 5 tahun ni aku tetap concern about her. she is so cute untuk suffer dengan sakitnya tu. adik sheila tersedak susu ketika masih kecil and half of her brain dah mati. then, minum ikut tiub semua buat aku sedih sangat tengok adik sheila mcm tu. uh, semakin sensitif sudah. kakak sayang adik sheila. next story...



adik ammar. yer, aku ade letak banner bantu adik ammar, 2 years old di sidebar blog ini. klik link di bawah ribbon tersebut utk maklumat lanjut atau terus ke blog mama nya. adik ammar tgh suffering Patent Ductus Arteriosus (PDA) disease.and sekarang ni pun nuffnang tgh buat charity project for adik ammar. adik ammar need an operation which cost RM12,000. sumpah aku rasa sedih gila tengok gambar-gambar adik ammar yang bertiub sana sini, dah la comel putih mata sepet tapi suffering sakit dia tu. bantulah mereka, dengan bank in derma untuk adik ammar ke dalam account mama nya, Azmaniza Mohamad Kamal – 514093114912 (Maybank) . sama-sama lah kita membantu adik ammar agar surgery ke atas adik ammar dapat dilaksanakan.

okayh fine. naluri keibuan kunun nya dah mencapai tahap dewa gaban. sedih. mari doakan kesejahteraan mereka agar mereka dikurniakan kesihatan yang baik.

blog ini sedang menjalankan charity nuffnang ads for adik ammar. anda bila lagi? tskk tskk...

T-T

------------------------------------------------------------------------
UPDATE!!


semalam azllee baru lepas selesai 2nd surgery. after 5 hours surgery, alhamdulillah, azllee is much better now. doakan dia buka mata dan senyum kembali. and adik ammar punya permohonan telah diluluskan oleh IJN. sama-sama kita doakan adik ammar akan lebih sihat dan surgery untuk jantung adik ammar berjaya. aminn.

You Might Also Like

2 comments

  1. yup.
    poor lil kids..
    lau kita migrain pon rasa da nak tercabut nyawa, nikan pulak dorang yang betol2 sakit.
    may ALLAH bless them.
    T___T

    ReplyDelete
  2. harap semua budak-budak tue akan kembali sihat dan riang seperti biasa..huhu..amin~~

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S