Karangan Bahasa Melayu Rosak.

9:08 am

ku rasa ku lama gilak tak update belog kuh. pehhhh apesal ku malas sangat? sumpah emosi eskimo kuh tak stabil. lagi nyampah siak ada minah mapek sengal ta puas hati dengan ku. tapi ku macam biasa lah, diam sudah. buat pa kecoh cam hape. yang lain ter-emo eskimo sekali dengan minah tu, ku doakan lah mu aman bahagia. amin. okeh sudah intro cam hampeh gilak. jom tengok apa ku nak mapek kat sini. laporan ku seminggu ni!


Photobucket

18 april : ahad lepas ku terima berita mengejutkan. pehhh seluruh jiwa raga ku luluh hati semua. sepupu ku eksiden! teruk gilak. motor langgar dengan lori. hasilnya adalah seperti di atas. dah la motor baru sebulan beli lepas motor dia sebelum ni hilang kena curik. 5 jam ku tunggu kat ER, sebelum dia kena masuk wad pembedahan malam tu. sumpah seram panas ku tengok dia. tak sangka sangat2. yang bawak lori tu pun satu buat lawak tak kelakar. mu takdak lesen, lori takdak roadtax, tak payah bawak lah weyh! then esoknya kaki sepupu ku dibedah. masuk besi segala bagai. tangan tak patah tapi berjahit pulak 7 jahitan. mulut pecah semua. badan luka lebam sekali dengan muka. now dah keluar hospital, balik rumah sudah. seksa woo. sian dia kena tangguh sem. dah la praktikal lagi dua bulan habis. bawak motor berhemah pun tercium lori. ades.


Photobucket

24 april : ku ada Malaysian University Selection Inventory (MUnSyI) kat UMP. pehh ni satu lagi ku pelik bin aneh. ku memang lah apply USM, tapi ku tak hantar pun borang semua tuh. apesal nama ku ada jugak? duhh! ku pun semangat lah pegi. 310 soalan ku jawab 30 minit jak then ku blah. susah ke? senang je dowh. tak susah. ahaks. sumpah senang.

then.. ontheway balik... kereta buat lawak tak kelakar.



Photobucket

boleh pulak mu rosak tepi jalan? siap ada efek berasap macam dalam filem. radiator adalah terbocor. pehhh dah lah panas terik gambang tuh. ku terbakar sudah. dengan ayunya pakai baju kurung masa tu. gilak ah. tunggu mekanik sampai 2 jam. matahari mencanak atas kepala. pokok tepi jalan masa tu pun terbakar kejap. efek kepanasan terlampau. sumpah ku tak tipu. kuantan memang semua pokok terbakar sendiri kalau panas sangat. gilak kan? balik tu terus ku pengsan 14jam tidur sebab migrain. main panas punya pasal lah. gilak tido mati terbaik punya.



Photobucket

25 april : cantik kan pantai batu hitam area rumah ku? black stone beach hokayh. terbaik nama omputih dia. datang sini sumpah tenang. tengok keindahan alam kan. ku suka! main ombak segala bagai. pehh malas ku nak bebel. mu tengok jak gambar kat bawah. maaf lah, kamera Nokia cabuk saja. itu perempuan gemok sedang menguasai pantai.

Photobucket

Photobucket


okeh fine. dah habes mapek kat atas ni. now sila tukar mode serious. ku nak tinggal pesan sambil mu tonton gambar comel ku ni:

Photobucket

1. ku sentiasa mendoakan yang terbaik buat golongan yang mengutuk, mencaci, menghina, mencarut padaku sepanjang minggu ini dan minggu-minggu akan datang. alhamdulillah. ku harap allah ampunkan dosa-dosa mu. ku diam, bukan bermakna ku tidak amek tahu. ku tetap ada screen shot semua penghinaan yang telah mu lakukan. maka, terserah dan terpulang padamu. buat lah apa yang mu suka dan gembira. ku masih aman tenang jiwa hati di sini. aminn.

2. buat WMT, ku sayang kamu. dunia dan akhirat. sumpah ku sayang kamu cuma ku tak tahu apa yang ku harus lakukan. dengan situasi yang sentiasa buat kepala ku pusing, dengan segala bagai bencana yang harus ku hadapi, ku redha saja dengan apa yang ditentukan-Nya. ku harap semua yang terjadi itu adalah yang terbaik untukmu. selagi mu bahagia, ku tetap bahagia. aminn.

3. hmm 25 april sudah. buat MSA, sudah 5 tahun kita kenal. ku tahu, kita adalah sahabat. selama 5 tahun ku kenal mu, ku tahu sudah banyak sifat-sifat degil ku, sifat-sifat keras kepala mu yang ku kenal. alhamdulillah, sudah 5 tahun ku dengan mu kenal, harap semua ini tetap akan kekal selamanya. Sahabat Selamanya. ku mahu mu tahu, mu adalah yang terbaik. aminn.


♥ NorAzriSyahirah ♥



You Might Also Like

28 comments

  1. ciannya..2lar, klu rider msti teruk klu xcident..tp tgn dia patah ker..

    ReplyDelete
  2. comel nye blog ni :)

    em takot nye accident, mintak di jauhkan....

    gmba awan kat pantai tu cantik~~

    ReplyDelete
  3. wahh gua suka maen layang2 uwaaa

    ReplyDelete
  4. nampak teruk eksiden tu... arap die sihat laju-laju...

    ur gambar last cantik...
    macam eyra pun ade sikit... hikhik


    Klik sini untuk masuk blog best..hikhik




    ReplyDelete
  5. Mr Rulez; tak..tgn jahit je. kaki je yg patah

    nur hidayah; hahahah cantik kan? pakai phone nokia je,

    miss havoc; ku juga!

    ReplyDelete
  6. hikhik... nah amik lolipop perisa durian nih... i like that pic

    ReplyDelete
  7. mepek la aiz. hhahahahahha nape suka?

    ReplyDelete
  8. haha... nampak macam model pun ade.. :)

    ReplyDelete
  9. gambar pashmina merah uh? heeee mepek la aiz. hahahaha eyra tak cantik ok

    ReplyDelete
  10. perrgh...ngeri ak tgk gmbr eksiden tuh,msti seksa nk pulih tuh,saman jerk lori tuh,mmg die slh sbb xde lesen..

    ReplyDelete
  11. faiz; shhh hahahaha

    apiih; mmg kna saman

    ReplyDelete
  12. itu perempuan gemok sedang menguasai pantai.

    -ayt nk wat ak gelak terkekeh2..hahhaa..

    btw..ko pkai slendang cm tu..cm gaye siti jek..gaye jekk..muka x sama okeh..muka hnya sama mcm nor azri syahirah la..wahahhaa

    ReplyDelete
  13. ufufu~ ngeri tgk dier luka sana sini..

    ReplyDelete
  14. bkn ko mcm siti.memg jauh panggang dari api ler..haha..gaye tu mcm siti pkai slendang..rambut kuar kat dpn.hehehe

    ReplyDelete
  15. takot aku tgk kaki kazen ko tu


    sonok g pantai nmpk

    ReplyDelete
  16. 1st of all i simpati ngan keadaan sepupu u tu.. but dia adalah rider seperjuangan i (125 jet).. haha... moga dia cepat sembuh le..

    2nd UMP tu ape? uni malaysia pahang? hurm.. u akan masuk laja mana pasni?

    3rd nape la ur song dlm belog ini amat menggangu my IDM? nak tulis komen pon susah sbb dia asek detect mp3.. haha..

    4th sapekah pompuan gemok terbabit? namapak mcm u aje.. hahaha...

    5th sape MSA? is it me coz my name oso MSA... curious.. hahah (nak sebok gak)

    ReplyDelete
  17. wawa; ngeri kan? heee

    sue; shadap kau

    huda; pantai bt hitam je hahaa

    ReplyDelete
  18. syahirul;

    1. rider seperjuangan? hahahahaha dia br hilang rxz dia, beli 125 eksiden. siann

    2. UMP tu uni msia pahang. masuk blaja mana? tatau lg

    3. u dengki lagu i best ahaha. IDM i yg u bg tu takleh pakai da

    4. diamMM! bengang ni. ya, mmg saya gemok

    5. sebok je perasan. MOHD SHAIFUL ANUAR la.

    ReplyDelete
  19. cis.. ingat my name td.. haha.. IDM tu sape suruh u update, kan takleh pakai da.. hahaa.. uninstall n install balik pastu crack la

    ReplyDelete
  20. ku tak update la. tatau la masa adekku pakai lappy, dia slaah tekan. dengan win7 skali bengong. hahhahaha tu malas tuh bg dia gne lappy.

    ReplyDelete
  21. haha padam muka.. padam smua oke.. nanti dtg jumpa i biar i troubleshoot oke

    ReplyDelete
  22. eh..teruknya..teruknya.. hospital tu mcm kenal jek.. ktmana?kuantan eh? hahaha..I pernah kena tahan dkt situ jgk.. haha..

    rindu laa pantai berserah..bila nk pg kuantan lg pn tak taw laa T___T..

    biasa every year mst ada gath dkt sana.

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S