terima kasih Rafiqin Darwisy

6:12 am

terima kasih ku ucapkan kepada Rafiqin Darwisy.

kerana apa?



Photobucket


sesudah aku update post sebelum ini, terus datang pengunjung entah dari negara mana menyerbu. erk, perlukah? tidak pernah aku menerima kunjungan sebegini ramai hanya dalam masa 5 minit.


Photobucket
Photobucket


ini adalah waktu kemuncak perdebatan di FB, Twitter dan blog sebentar tadi. perdebatan apa? nanti lah aku ceritakan kemudian.

tidak percaya?


Photobucket


keyword mencari siapa Rafiqin Darwisy masuk ke blog aku. oh tidak! hebatnya penangan comment budak ini. ya, Facebook memusnahkan kehidupan seseorang sekelip mata.


lagi satu hal, tak sempat nak screen shot dari account Rafiqin Darwisy. aku post comment yang menyakitkan hati semua pihak ke? salah ke aku menegur kalian? janganlah maki hamun mencarut segala kat budak tuh. memang dia salah kerana dia membuat sesuatu mengikut perasaan bukan menggunakan akal. tapi tidakkah kalian sedar dengan maki hamun mencarut telah meletakkan kalian setaraf dengannya? fikir dan renungkan. jangan tuduh orang lain kafir hanya kerana menegur.


mentaliti manusia, pantang ditegur mengaduh semuanya. ya allah ya tuhanku, ampunkan mereka yang mencaci, memaki dan mencarut hari ini.

=)

p/s: click gambar untuk tumbesaran


_____________________________________________

di atas adalah statistik setakat pukul 8 malam. pukul 9 malam, lepas aku update entry ni, 77 visitor datang terjah dalam satu masa. dan hasil pukul 9 malam adalah keyword rafiqin darwisy : 36, view : 149, uniques : 112.

You Might Also Like

11 comments

  1. tapi si rafiqin nih dah mintak maaf kan??

    ReplyDelete
  2. sekali 100 visitor tu sejam..
    saya nak dpt camtu memang susah tu..
    tapi malas nak main keyword dia..

    saya peminat Din bukan budak tu.. bior lah dia..

    ReplyDelete
  3. tahniah....
    kes rafiqin ni wajar dpt perhatian umum.

    ReplyDelete
  4. that's rite :0

    budak tu mmg terang2 salah.

    s0 yg maki2 tu ayat2 di0rang betul sgt kew ?

    geleng2 l0lly teng0k banyak gilew w0rd lucah :P

    ReplyDelete
  5. syiera...
    ko nak sikhlas hati he...
    bleh...

    pada aku la bdk ni pendek akal ketika bertindak...
    tp klu aku dapat...
    lunyai aku kerjakan kat dalam balai...
    hahaha
    tp sape kah aku untuk bertindak sebegitu
    hanya yang mampu doakan semoga dier dapat taufiq n hidayah...

    ReplyDelete
  6. yup2. mmg la salah pe yang budak ni cakap tp kite tak payah la sampai nk cakap die murtad la kafir la. siap salahkan parents die. jadi jadi bodoh sama cam dia. kids nowadays, dorang blajar everything dari media.

    dari menyumpah budak ni, baik kita doakan dia insaf & mintak maaf kat keluarga arwah kan.

    ReplyDelete
  7. yayang .
    lassie pon ame .
    wat entry pasal budak tecik tuh .
    amai yg terjah ke blog .
    ayoooo ~

    ReplyDelete
  8. heh.
    bese lah tu..
    kita pn kadang2 buat tanpa berfikir.
    cuma kali ni maybe masa dia..
    (:

    ReplyDelete
  9. kerana facebook dia jadi menjadi popular dengan kata2 yang xpikir panjang..sebab budak ni, nanti mak bapak dia yg nak kena tanggung

    ReplyDelete
  10. tu laa.. dia budak2..mmg cmtu.. haish!

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S