468x60

.
 Banner

Apple iPad 2 untuk dimenangi!

Saturday, February 26, 2011






Berita baik untuk semua blogger di seluruh dunia. iPad 2 akan tiba di Malaysia tak lama lagi iaitu pada 2 Mac 2011. tak teringin ke? sebelum membebel dengan lebih panjang. mari saya review sedikit sebanyak yang saya tahu (itu pun selepas berjam-jam bercinta dengan google) tentang iPad 2 ini. agak menarik sebenarnya.








  •  Lebih ringan, nipis dan mempunyai retina display.
  •  Mempunyai kamera di bahagian depan dan belakang.
  • Speaker yang superb.
  • Proceesor baru - Dual core lagi!

cuba lihat kedua -dua versi iPad di atas. iPad 2 lebih nipis dari version sebelumnya.tidak gemuk lagi! iPad 2 dah diet okayh! dan dijangka akan lebih ringan so tangan korang semua takkan lenguh-lenguh ke apa ketika menggunakan iPad 2. display memang ohsem sebab lepas ni ada retina display. yang pasti, lebih baik dari iPad sebelum ni. iPad 2 juga mempunyai kamera di bahagian depan dan belakang dan korang tentunya boleh menggunakan aplikasi Facetime dengan lebih bahagia selepas ini. dengar desas-desus jugak, iPad 2 ini akan dilengkapi dengan wide-range speaker yang superb! maka kesan bunyi-bunyian akan lebih hebat berbanding sebelum ni. lepas ni mesti syok layan movie sebab projection bunyi dari iPad 2 sangat gempak dari sebelum ni. iPad 2 juga mungkin akan dilengkapi dengan dual-core processor. lepas ni kalau korang buat kerja banyak-banyak pun iPad 2 mampu bertahan. banyak lagi yang best pasal iPad 2 ni tapi takkan nak list semua kan? korang kena lah ada satu kat rumah, baru korang tahu rasanya macam mana.




mahal? tak mampu nak beli iPad 2 walaupun nak mendarat dah kat Malaysia tak lama lagi? takpe, korang masih boleh cuba untuk memenangi iPad 2 di blog denaihati.com dengan join contest beliau. siapa taknak iPad 2 FREE ye tak? tapi kena kerja lebih sikit la ye. Contest yang dianjurkan kali ini adalah sedikit berbeza dengan contest-contest sebelum ini. Contest ini adalah tajaan Smartgold.biz dan juga Rayban Malaysia. apa tunggu lagi? marilah mencuba! tak salah mencuba, mana tahu tetibe korang menang kan?


Hadiah:

Hadiah Utama : 1 x Apple iPad 2.
Hadiah Hebat : 4 x Cermin Mata Ray Ban.
Hadiah Saguhati : 3 x RM100

Kelayakan:

1. Blog mesti PR3 dan keatas.
2. Mesti join mailing list Denaihati.com dan diaktifkan.
3. Mesti buat satu entri kreatif tentang contest ni dengan link sponsor dan tinggalkan backlink di ruangan komen dan wall Face Book Denaihati.
4. Blog yang aktif dengan sekurang-kurangnya 3 entri setiap minggu.
5. Tidak menggunakan cara yang tidak normal untuk mendapat trafik.
6. Terbuka untuk semua blog 1Dunia.
7. Bahasa bebas janji orang dunia faham.
8. Penganjur ada hak membatalkan mana-mana penyertaan dan mengubah syarat jika perlu.

Cara memilih pemenang:

1. Hadiah utama iPad 2 untuk teman setia blog yang menjadi top link referrer (statistik google analytics) bermula 24/2 – 31/5-2011 dengan minimum trafik 6000 dan bounce rate bawah 50%. Makna jika blog anda jadi no 1 top referrer tapi kurang 6000 maka hanya layak dapat hadiah cermin mata Rayban. Kalau ada lebih dari 1 blog yang mempunyai jumlah trafik 6000 dan bounce rate bawah 50% maka yang tertinggi akan jadi pemenang.

2. Hadiah hebat untuk 4 blog top link referrer yang berikutnya.

3. Hadiah saguhati akan diberikan kepada 3 blog bawah PR3 yang buat promosi dan masuk top link referrer.




contestDH2





16 comments:

  1. syahrilhafiz said...:

    macam tu ke promote.hehe.
    okok, kalau rajin nak gak la..

  1. Bang Iwan said...:

    Moga berjaya dengan kontesnya.

  1. Firdaus Kasim said...:

    wah, teknologi semakin berkembang sampai dah jadi buta teknologi sy nie.. huhu..

    awk, jom tukar banner nk?

    Cara-Cara Blogwalking yg Betul

  1. wazy said...:

    wahh
    dah start eh contest ni
    nak join jugak la

  1. neyra shazeyra said...:

    meh la join kontes :p

  1. cik ayin said...:

    adiah dia sungguh menarik..huhuu

  1. SyUhAdA said...:

    gudluck neyra~!

  1. Ariff Shah said...:

    all the best :D

  1. Pisyek said...:

    referer2 ni yang aku x minat.. haha...

    tak pe la... ko join la sorg2 kontest nih.. aku dah ade ipad.. :P

    kalo ade sesape nak buat kontest bagi HTC, munkin aku konsider nak join.. hehehe...

    xD

  1. neyra shazeyra said...:

    maceh arep and syu...


    pisyek ; hahahah! kau sebok jak

  1. Tuan-Belog said...:

    good luck to you...

    syarat PR3 ke atas tu mcm xyakin je nk join...

  1. neyra shazeyra said...:

    boleh je. join la sebab hadiah saguhati untuk PR bawah 3

  1. yangbaik said...:

    good luck... selamat berjuang..

  1. d_tieah said...:

    Ade tengok entry pasal ni tadi..
    Tp rasanye tak mampu nak menang kot..
    Sbb blog pr3 je boleh menang hadiah utama..
    Huhuhuhu.. Btw, gud luck utk awk..

    Entry Terbaru: Ketahui Apa Yang Berlaku Di Tahun Kelahiran Anda

  1. fara feroza said...:

    hadiah menarik neh... tp tu lah..malas la..haha..




    sudah2 la cikgu

  1. Pisyek said...:

    weh, sekarang dah dua mac.. ipad 2 dah tiba ke bilik ko belum? dah sampai nanti buleh bagi aku pinjam x?

    kalau x buleh, bagi aku terus pun xpe... hahaha..xD

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates