rumah saya

12:10 pm

Cik sue, cik fara dan cik lina sangat teruja tentang rumah cik eyra. Adoyaii mengapa entah? Rumah cik eyra rumah kampong sahaja. Dinding playwood je… atap daun nipah… lerik pun takde, pkai pelita je… ayam dan itik banyak la. Korang semua pun tahu bukan? Rumah ini seperti mini zoo. Kamu semua mahu tgk haiwan apa? Ayam ada…itik ada…babi hutan dengan kambing gurun pun ada…kalau rasa nak seafood, semua ada dalam laut kat area rumah ini… hah? Takde specialnya rumah cik eyra ni tau. Tak percaya? Cuba tengok kat bawah ni…

Photobucket



Hah? Tgk tu. Pagar pon tak siap lg ni. Hahaha. Semua ni gambar kawasan luar rumah. Pagar batu itu dibina sbb masa ade pagar dawai dulu, babi hutan asyik sondol je. Oke cik lina, lepas ni tiada lagi babi hutan akan menyondol pagar rumah saya atau kambing-kambing semua yang menyelinap masuk ke rumah saya untuk makan tanaman yang ade, bergaduh atau terberanak di halaman rumah ini lagi…

Gambar 1: itu bukan rumah eyra yang tak siap oke. Tataw la rumah siapa ntah. Balik2 kuantan tgk dah wujud lak kat situ. Oke2. Kat batu bata tu ade pokok durian. Dah 20 tahun tak pernah ade buah. Hahaha.

Gambar 2: itu pokok rambutan. Dah ade buah hijau2. Tak sabar nya tungu buah tu jadi merah. Ishhh…

Gambar 3: pakcik, mengapa barang2 sepah2 ini? Hahaha… penat la tgk pakcik2 indon ni buat kerja tiap hari…

Gambar 4: ini bahagian depan or belakang rumah? Entah la. Sepatutnya belakang. But since jalan depan umah dah tak bleyh gne, terpaksa la anggap yg ni bahagian depan…

Gambar 5: hah ni la bahagian depan yg dah jd bahagian belakang tu. Hahaha. Kat lantai ni ayam selalu berak. Ish ish…

Gambar 6: disini ada tanaman adekku, syamil. Tapi since babi hutan and kambing gemar sangat masuk kawasan rumah ini, maka habis dah la semuanya…

Hah? Mcm mana? Takde la besar sangat rumah cik eyra ni. Rumah kampong kan. Hihihihi… oke oke. Tgk gambar seterusnya pulak oke?


Photobucket



Jeng…jeng…jeng… ini bahagian dalam rumah pulak lak… habis semua dah didecorate baru. Macam nak raya pula. cik nuek, lain kali kamu dating kesini mungkin kamu pun pening tgk asyik berubah2 je. Hihihi…

Gambar 7: ini ruang tamu pertama. Hah memang kawasan ni cantik sket. Utk tetamu je. Huh? Lampu itu dibeli di kuala kangsar. Sangat jarang dipasang. Ape motif entah dibeli.

Gambar 8: ini ruang tamu kedua. Ade sofa baru yang panjang itu. Leh baring2 ye. Langsir tu pun baru je. Hah pintu putih itu dah jarang bukak. Selalu banyak katak. Katak? Aishhh. Kan dah cakap rumah ni mini zoo.

Gambar 9: yang ini pula kawasan menonton TV. Dan anak panah itu pula menunjukkan arah ke bilik saya dan adik2. Sorry, tak boleh tunjuk. Sangat bersepah2. Hahaha.

Gambar 10: ini dry kitchen. Ish ish bersepah barang2. Sepatutnya ade induction cooker disitu. But sejak dah rosak ke hape ntah, jd tempat letak barang and buat air jek.

Gambar 11: ini pula wet kitchen. Hah satu lagi kemusykilan. Apesal ntah mende tu kat atas tu padahal dapurnya di hujung sini. Ye sebenarnya situ lah terletaknya dapur sebelum ni tp dah beralih2 je. Oh ye wet kitchen ini sebanarnya dulu beranda kat luar je. Dah renovate pulak.

Gambar 12: last picture ni kat dapur jugak. Salah sau bahagian dry kitchen. Sofa lama tu dah berlubang2 sbb tu la ade kat dapur. Senang nak lepak2 masa tgk tv kecik tu. Nak main PSone pun bleyh…

So, that is my house. Bagaimana cik lina, cik sue dan cik fara? Mahu juga datang ke sini?

You Might Also Like

7 comments

  1. wawawaa cantik rumah~
    farin, jom serbu!!
    hahaha...

    ReplyDelete
  2. lalalala. mari2 cik farin dan ujie. saya bawa kamu jalan2 tepi pantai, mandi2 air terjun? oke?

    ReplyDelete
  3. waaahh..
    seronoknya..
    jo jie, p serbu rumah dia..
    nnt sy mau kamu masak kek ya drumah eyra..ok jie..hehehe

    ReplyDelete
  4. haha. yeah. suruh ujie masak cake? but make sure boleh dimakan oke? :p

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S