saspek yang terlibat di Morib?

9:47 am



tajuk entry memang tiada kena mengena di awal mukadimah entri ini. tapi mungkin dihujung entri nanti? sebelum itu, aku dengan semangat baru tiba di bumi kuantan, dari negeri perak ni nak taip kat sini sebelum banyak lagi mulut-mulut keji berbunyi. (maaf bahasa kasar kedengaran disitu). lantak lah raya bulan bermaaf-maafan atau apa kan?

1. aku taip tajuk entri ini bukan untuk SEO ke, traffik ke, mengejar earning nuffnang ke apa tapi sebab memang aku ada isi yang berkaitan di hujung entri ini. walaupun aku baru je menang contest Hidup Seorang Blogger di denaihati dan tersenarai antara 30 raja SEO, tapi jujurnya aku tak reti main dengan keyword.

2. isu copy paste kandungan artikel surat khabar di blog masing-masing. bagi aku, sharing is caring. biarlah sesiapa nak letak pun dalam blog mereka. hak masing-masing maka tak perlu nak sentap-sentap ok?

3. entri pra-raya ni. entri raya aku nak hutang dulu sebab gambar perlu ditapis sebelum ditayangkan. kekekeke.


dah penat bebel punya panjang la mukadimah aku ni kan. actually malas nak taip entri raya sebab kepenatan. tetibe aku rasa macam cuti 2 minggu ni akan dihabiskan dengan perjalanan Pahang-Perak berulang kali tanpa pikir sebenarnya jauh beratus kilometer. takpe, dalam kereta aku sibuk online je sepanjang masa updated news pasal pembunuhan Datuk Sosilawati Lawiya.

sampai je kuantan tadi, berkejar aku ke peti surat. mengharapkan surat dari Chuyrys tapi takd apat lagi. dapat kad raya dari orang lain pulak. alang-alang nak tayang kan, aku tayang sekali parcel yang aku baru kutip kat Perak. aku ada bagitau kan entry aritu?




Kacamata cinta dari cik tulang temulang ikan yang kewl diterbangkan khas jauh dari sarawak. terima kasih cikgu! and oh ya, mmg ku tahu cikgu ni adalah cikgu paling pemalas di dunia if kena tulis kad sebab mmg dari dulu dia akan bagi cebisan kertas sahaja. hahahaha!



yang ni terlebih teruja aku bukak parcel. jauh ni! dari australia. jejaka kacak bernama Amer Said pos dari sana. sumpah canik gila t-shirt kaler purple dan pink ini. yang penting saiz S! yes, muat muat! aku suka lah. thanks amer. susah-susah je kan? susah kejadahnya. kau bagi sebab aku menang contest kan? hahahaha!



Kad raya! posto! posto. thanks Julia buih buih sabun sebab kad tu comel betul lah! siap ada lukisan jari jemari halus cik julia auwww. thanks to Jeff too. dapat jugak kad bunyik-bunyik ada lagu. thanks to acapawn7 sebab berusaha bagi kad. takde lah buruk pun tulisan kamu tu. thanks to tauke herbalife Joegrimjow sebab bagi keychain cinta dari bali, duet raya 50 ribu rupiah dan business kad yang sangat kacak. jangan risau joe, aku promote muka kacak ko tu nanti. hahahha!



ni malas cakap. dah lama tapi time cuti ni la aku baru nak menghayati. thanks to Faris Awanband and Wan Supersyazwan sebab pos mende bulat lubang tengah macam donut ni. nyumm nyummm eh?



yang ni thanks to Mohd Jayzuan la kan sebab pos buku ni macam-macam rintangan dihadapi untuk sampai ke peti surat rumah ni. sabar je la kan? dapat jugak. thanks bro!

eh merapu tak habis-habis. mana nya entri berdasarkan tajuk? kalau buat karangan bahasa melayu 350 patah perkataan ni sumpah dah dapat C- ni. nak taip tapi mengantuk. kalau rasa nak tahu siapa saspek yang disyaki berada di Morib sila lah:


You Might Also Like

6 comments

  1. Gila keji ko kan yang?
    hahahaha.

    Ko nak suruh aku tengok yg kaler purple tu?
    cait!

    hahaha~

    ReplyDelete
  2. bestnya raya dia.siap dpt byk goodies

    waaahh..jurnal dr jayzuan?da lama x folo perkembangan dia sejak Free Love dulu.aku suka video yg fathul buat,jay ada dlm tu..:)

    ReplyDelete
  3. wei bak la kad raya. xaci. grr. haha. best mcm2 budak ni dpt. ngee

    ReplyDelete
  4. patut la trafic mencacak masuk blog bro.. rupanya dtg dari sini

    pe2 pun lepas nie klu g beraya leh drive sendiri singgah2 la rumah bro ek

    Regard,
    BroFramestone Blog
    @ Sudi-sudikan melawati BroFramestone In D' House

    ReplyDelete
  5. aceceh
    lepas ni bleh la ajar seo ya
    hehe

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S