weekend saya

11:10 am

motif: BFF Gathering.


tarikh: 21 October 2010

lokasi: Dataran Merdeka, Bukit Ampang, dan Pandan Mewah


nota: BFF gathering seramai 12 orang. group tahan maki ni tak cukup 2 orang iaitu kak nass and ariffshah yang berada di sarawak dan moscow. kami lepak kat dataran merdeka siap terbaring guling-guling gelak bila berjumpa. rindu sangat semua orang. sempat aku manja dengan eny sebab aku sakit kepala. biasalah aku kan dari jauh perjalanan dari Toronto ke Kuala Lumpur. sempat jetlag lagi. "budak-budak Shah Alam" sampai dulu ke destinasi pertama. aku, maz, hanz and aman lambat sikit sebab misi mustahak mencari kek hari jadi. then, baru eifa dan khai datang. pasangan bahagia yang always paling lambat. hehehe. lepas semua jadi kanak-kanak ribena main helikopter doraemon, kami yang kebulur pergi makan mee celup kat ampang then pergi bukit ampang untuk sambut belated birthday qiela dan advance birthday eny. mandi tepung mereka. thanks eny sebab bagi free keychain comel. hadiah convo paling awal aku terima. then, kami melepak pula di pandan mewah jadi kanak-kanak lagi main kat playground. BFF, i miss u all already. maaf semua gambar tidak diupload disini atas dasar kemalasan dan kepenatan. sila rujuk Fesbuk saya.

36139_160527927315318_100000743360198_343237_3032874_n

71505_160529473981830_100000743360198_343277_6730359_n

211020101376

211020101385

211020101386

221020101391



motif: KPM Convocation Day


tarikh: 22 October 2010 - 23 October 2010

lokasi: KPM Beranang and PICC, Putrajaya


nota: kami rehearsal di PICC, Putrajaya petang jumaat. sempat aku berjumpa dengan abang senior kesayangan, Abg EJ. thanks abg sebab bagi Welle Sley untuk adik abg. hadiah kedua terawal aku ialah teddy bear nama welle sley, ferrero rocher dan cookies famous amos. dari PICC, kami terus bergerak ke KPM Beranang untuk dinner pra-graduan. sumpah makin maju Beranang sekarang ni. 7-Eleven pun dah ada dua bijik, Petronas mobil station, hotel, secret recipe, dan lain-lain. cisdel kan? masa zaman kami dulu, semua tu takde. terhegeh-hegeh berkejar ke kedai runcit sebelum 10pm kalau nak beli apa-apa. hahahaha kenangan terindah. dinner adalah sangat sedap. dan seronok jumpa lecturer-lecturer lama yang sempoi. aku adalah sangat rapat dengan semua lecturer kat KPMB. tak sama macam UTP. sobb sobb.. teringat salah seorang lecturer berkata, "sekarang dah sedar kan betapa istimewanya lecturer kat sini?" tak dapat dinafikan. esoknya, convocation. sedih yang tersayang tidak dapat datang sebab terlalu busy mengalahkan perdana menteri tapi takpe, aku masih ada kawan-kawan tapi juga terkilan kami tak sempat ambil gambar beramai-ramai satu batch HND BIT 2006. rindu korang semua. dan sekali lagi terkilan, aku tak dapat pergi ke tweetup di TTDI atas masalah-masalah yang tidak dapat dielakkan. terlepas BlackBerry yang sepatutnya aku menang dalam lucky draw. sedih.


211020101371

221020101415

221020101418

71652_166915303334928_100000493794764_514703_734492_n

231020101434

36041_166916220001503_100000493794764_514720_1902315_n

36050_166916336668158_100000493794764_514724_8355905_n

37162_166916190001506_100000493794764_514719_237107_n

66608_166916240001501_100000493794764_514721_8305137_n

66940_166916386668153_100000493794764_514726_1456633_n

231020101442

231020101475

231020101504



motif: lepak di tasik sambil makan McD.


tarikh: 24 October 2010

lokasi: Tasik UTP, Tronoh.


nota: pulang ke Kampar seawal pagi, dan kemudiannya pulang ke UTP petang itu. menikmati suasana senja di tasik UTP sambil makan McD. cantik bukan? sempat juga menjadi wartawan terjah Melodi skodeng Mahsyar sedang berdating. ehem ehem kirim salam GF mu ye? then, terus pulang ke hostel dan menjalani kehidupan sebagai seorang pelajar kembali. oh! tronoh.

241020101514

241020101519

241020101520


You Might Also Like

7 comments

  1. tasik tu bukan takat makan je. paparazi sekali

    ReplyDelete
  2. oh baru konvo.
    yey tup2 terus masuk utp. best..pandai2

    ReplyDelete
  3. tajuk besaq, mana pic bukit ampang?? hehhhehhe

    ReplyDelete
  4. hari tu i ade jual bunga kt PICC time konvo tu... die ade beza ke warna jubah konvo dengn best student ngn x?

    http://wanssei.co.nr

    ReplyDelete
  5. setiap KPM beza jubah. utk best student ade kaler kuning kat leher tu

    ReplyDelete
  6. woo..tang mahsyar dating tu paling lawok..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S