Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz @ Aleesya Farhana meninggal dunia

6:02 amDalam Kenangan.
Al-Fatihah.

Mohd Ashraf Hafiz Abdul Aziz
( Aleesya Farhana Abdul Aziz )
1985 - 2011


Mohd Ashraf Abd Aziz, 26, yang gagal dalam permohonan menukar namanya kepada Aleesha Farhana meninggal dunia jam 4.50 pagi tadi selepas dimasukkan ke wad ICU, Hospital Sultanah Nur Zahirah, di sini, awal pagi semalam kerana mengalami tekanan darah rendah akibat kemurungan apabila permohonannya ditolak Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu

Aleesya farhana Meninggal dunia akibat serangan jantung. Aleesya farhana atau nama sebenar Mohd Ashraf Hafiz Abd Aziz yang telah ditolak untuk menukar namanya kepada Aleesha Farhana oleh Mahkamah Tinggi Kuala Terengganu pada 25 Julai lepas telah meninggal dunia pukul 5 pagi tadi selepas dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi sebuah hospital malam tadi kerana serangan jantung dan tekanan darah rendah. Al-Fatihah.

Pada 18 Julai lalu, Mahkamah Tinggi Terengganu menolak permohonan Mohd Ashraf Hafiz, 25, selaku pempetisyen setelah mengambil kira tiga faktor iaitu kromosom, kewujudan alat kelamin semasa pemohon dilahirkan dan kewujudan organ dalaman. Beliau yang berasal dari Seberang Takir, di sini, memohon untuk menukar nama di dalam Mykadnya kepada Aleesya Farhana Abdul Aziz setelah beliau melakukan pembedahan menukar jantina di Thailand dua tahun lalu.

Permohonan itu dibuat bagi memudahkannya diterima masuk ke universiti tempatan untuk menyambung pelajaran dan kesukarannya menjalani kehidupan sebagai seorang wanita. -Bharian


Arwah meninggal dunia 12 hari selepas mengeluarkan kenyataan dia rela mati dari terus dihina. Allah makbulkan permintaannya. sesungguhnya kata-kata yang kita ucap itu adalah sebuah doa. moga rohnya dicucuri rahmat dan mendapat keampunan dari-Nya. Al-Fatihah.

You Might Also Like

5 comments

 1. semoga allah ditempatkan dlm golongan org2 yang solleh. Al Fatihah

  ReplyDelete
  Replies
  1. Semoga Allah menempatkan arwah dlm golongan org² yang sholeh** (hanya memperbetulkan ayat tuan/puan)

   Delete
  2. Semoga Allah menempatkan arwah dlm golongan org² yang sholeh** (hanya memperbetulkan ayat tuan/puan)

   Delete

drop your comment here!

Like us on Facebook