Public statement oleh Nor Arlene Tan: "I am wrongly accussed"

2:54 am


merujuk entri sebelum ini; "Identiti `Makcik Hajjah Sitt AlWuzara` dibongkarkan oleh GaySec?" , GaySec mendakwa identiti Makcik Hajjah Sitt AlWuzara telah berjaya dibongkarkan dan saya maklum, semua orang pun dah tahu siapa individu yang dimaksudkan iaitu Nor Arlene Tan binti Khalid.

tapi seperti yang saya nyatakan dalam entri sebelum ini, "wallahualam sama ada benar atau tidak pembongkaran identiti ini" bukan? kita dah baca pendedahan oleh GaySec, apa kata Nor Arlene Tan pula? bersalahkah dia?




tadi, saya blogwalking ke blog kemn, kawan kepada Arlene. dan Kemn beritahu, Arlene ada buat public statement mengatakan dia di fitnah dan tidak bersalah. berdasarkan gambar di atas, ini public statement dari Nor Arlene Tan:

I am saddened by this situation as this is really a sick act by a bunch of people who love to simply accuse without any proof. For the record, I am absolutely not Sitt Wuzura and I have never known this person before. I was not even aware about this issue until 3 days ago where I got an alert by some facebook friends that I was being wrongfully accused. The first time I ever read her blog was also 2 days ago when I had to show evidence to the police. For your information, I have made a police report against Gaysec and anyone else for the wrongful accusation, for posting my personal details in public, and for encouraging the public to harrass me, including making death threats at me. Dear friends, please let us spread the truth during this holy month where it is not merely avoiding from eating and drinking, but most importantly avoiding from spreading lies and fitna, as well as seeking truth and enlightenment.

Wallahualam sama benar atau tidak Nor Arlene Tan adalah individu yang sama iaitu Makcik Hajjah Sitt AlWuzara yang menghina Islam atau tidak, kita tunggu sahaja siasatan pihak berkuasa. Allah itu Maha Adil, Maha Berkuasa. InsyaAllah, suatu hari nanti kita akan tahu siapa yang benar atau tidak benar. :)

You Might Also Like

9 comments

  1. bulan ramadhan ni slalu Allah nak tunjukkan kebenaran. smoga kebenaran ttg isu ni pon akan terjawab dlm bulan ramadhan ni gk

    ReplyDelete
  2. dah buka kertas siasatan. mudah-mudahan allah tunjukkan kebenaran

    ReplyDelete
  3. Allah wa'lam. Akhir zaman macam ni susah nak carik kebenaran; banyak yg samar2...

    kita sbgai blogger kena berhati2 dalam penyebaran info yang tak berapa nk meyakinkan mcm isu ni. :)

    ReplyDelete
  4. Ha ah betul tu,kita tunggu je pihak berkuasa selesaikan hal ni

    ReplyDelete
  5. alief; sbb tu saya kata wallahualam. kita pun tak tahu :)

    ReplyDelete
  6. thank u for tagging mine..btw, semoga satu hari kita akan dapat tahu juga siapa sebenarnya individu disebalik MakCik Hjh Sitt ... =)

    ReplyDelete
  7. Kemungkinan bahawa MHSAW ialah Arlene Tan adalah sangat tinggi sebenarnya.

    ReplyDelete
  8. ermm ada info baru kat sini..harap2 semua faham..

    blog aim&mia datang melawat ahli Bpians :)

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S