hari indah bersama mentor tersayang

9:30 pm

kepada penduduk twitterville sekalian semalam pasti tertanya-tanya bila saya tweet ketika berada di rumah lecturer. apakah? pasti tertanya-tanya mengapa saya dan rakan-rakan sibuk membuat 12 pan pizza kasih sayang. hahaha.

sebenarnya semalam, sejak pukul 12.30 pm mentor tersayang menjemput mentee-mentee kesayangan beliau ke singgahsana beliau untuk menjadi tukang masak. ecehhh. terhormat gitu sebab ada limosin waja menjemput kami. semuanya untuk majlis berbuka puasa bersama mentee-mentee. tapi, bukan mentee pun ada juga memeriahkan suasana. macam biasa lah kan, sambil masak tetep online. hahaha. sudah! sungguh malas mahu bercerita. mari lihat gambar.


Photobucket

ini faiz. anak bongsu en.zakaria rosman, mentor tersayang kami. budak ni, masa saya mula-mula datang pun sudah teruja semacam. macam ahu je kakak dia ni bawak cokelat besar untuk dia. terus bukak cadbury turkish delight and makan. bila tanya, "faiz puasa ke tak ni?" dia jawab, "puasa!" tapi mulut comot-comot makan cokelat. hahaha. sangat comel!

Photobucket

ini sambil menghadap ulam-ulaman yang ada, juga mahu bermain-main. cik sue memang sengal pergi main kacang panjang. kesian faiz, dapat kakak sengal macam kami. hahahaha. kao tahan je lah dik pais oit!

Photobucket

hah! ni lah gambar pizza kasih sayang yang berjaya di sebarkan di twitter semalam. habis semua meminta-minta pizza kasih sayang kami. sangat sedap kamu tahu? biasa lah, pizza buat sendiri. habis semua pizza kami letak topping banyak-banyak. doh pizza juga dibuat sendiri oleh isteri en.zakaria rosman mentor tersayang itu. sangat lembut! cepat-cepat mintak resipi.

Photobucket

sudah penat jadi tukang masak, cepat-cepat bawak lari 3 bijik basikal yang ada. pergi main-main macam kanak-kanak ribena sudah lama tidak bertemu dengan basikal. terus pergi tasik depan rumah, pergi buat aksi-aksi tidak senonoh bersama basikal. fuuuh! kurus peha kayuh basikal dengan susah payah.

Photobucket

dah penat main basikal, tukar baju seluar semua. tengok tuh. banyak kan makanan? nyunmmmy~ banyak lagi kat meja lain. itu baru sikit... hahahaha. sesungguhnya ramai berebut pizza kasih sayang yang sedap itu.

Photobucket

penutup entry kena la letak gambar budak comel yang sangat comel macam tuan punya blog kan? hahaha. gambar faiz tengah bergaya bersama baju raya baru dan kasut raya baru. sepatutnya dia pergi try je. sekali dia pergi guling-guling terus atas rumput. hahahaha. nakal betul!

You Might Also Like

5 comments

  1. huhuhu....satay kajang...waaa...rindu giler...dulu masa kat bangis debulan mst 2 3 kali g melantak satay kajang 2...

    ReplyDelete
  2. hahahahahah u salah comment ke? sate kajang kat entry atas. haha

    ReplyDelete
  3. haha...2 la pasal..sbb mcm bersambung..dh komen br i prasan..xpe2..nak komen gak kat entry ats 2

    ReplyDelete
  4. wAh! .. pizA . .CEDap nYe. . .cAm cengaL jep Akak2 Yg bermAIn nGn kAnak2 LuLipOp itUh . .hAhaha~

    ReplyDelete
  5. hahahahhaha ape la u ni ein....

    mintang; kami mmg sengal. haha

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S