picisan hati seorang perempuan

12:47 am

Untuk Lelaki,

Hati seorang perempuan bukan untuk disakiti,
Hati seorang perempuan bukan untuk dilukai,
Hati seorang perempuan bukan untuk dikhianati.

Tetapi,

Hati seorang perempuan untuk dikasihi,

Hati seorang perempuan untuk dihargai,
Hati seorang perempuan untuk menyaangi lelaki.

Hanya untuk insan bernama lelaki,

Kalau kamu benar-banar seorang lelaki sejati, kamu pasti mengetahui apa yang harus kamu lakukan untuk perempuan yang kamu sayangi dan kamu pasti mengetahui bahawa hati perempuan yang kamu sayangi itu bukan untuk disakiti tetapi untuk dihargai. bukan juga untuk dilukai tetapi dikasihi. kadang-kadang seorang lelaki terlalu menyayangi seorang perempuan, tetapi tetap tidak tahu untuk menghargai mereka. penghargaan itu adalah lebih penting dari segalanya. kasih sayang dan cinta juga perlu dalam sesuatu hubungan antara lelaki dan perempuan dan yang lebih penting hati yang ikhlas untuk mula menyayangi antara satu sama lain.


picisan hati,

Gadis -14092009 (22:40)





*apesal aku rasa macam tersalah post entry ni kat sini and bukan kat blog aku lagi satu? hahahaha. dussssshhh! bengong! ni semua sebab ade orang YM kat aku suruh taip entry bukan-bukan macam ni. hahaha. hati tak cantik, jiwa tak tenang ini*

You Might Also Like

6 comments

  1. yg tu apa yg pompuan nak ek? camne plak dgn ape yg lelaki nk dr perempuan? explain skit.. hikhik..

    ReplyDelete
  2. mm...kdg2 mmg x taw....yg org kite syg tu..prasan or x yg kite mmg mghargai die...

    -err...saye mmg lelaki..sbb tu dtg sini..wakakakaka-

    jom sggah di blog saye..abenhouse.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. anarm; ape lelaki nak? u sambung la entry ni dalam blog u. HAHAHA.

    aben; nnti i blogwalking beraya dlm blog u oke?

    eny; sedeyh? hehe nape ek?

    ReplyDelete
  4. abg nk letak ni kat blog abg taw.. hehehe..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S