468x60

.

Osama bin Laden is dead? For REAL?

Monday, May 02, 2011





i woke up this morning, and i saw that my Twitter Worldwide trending topic (TT) is Osama. (yes, that is my routine....check twitter everyday) So, what happened? Obama is dead?

 COP! yang aku duk speaking ni kenapa? ok balik kepada issue tadi. betul ke Osama dah mati? kena tembak di kepala? nak dikebumikan di tengah laut? aku post di Facebook tentang ini di SINI dan ramai yang respond. oh memang bagi aku ini semua propaganda Amerika. kamu lihat di atas itu? apa yang kamu lihat?


superimposed bukan? for the first time aku tengok gambar di tengah hari tadi, aku dah pelik. why kulit badan putih dari muka? why tepi janggut tu macam nampak gambar ni tampal je? dan macam-macam lagi reaksi dari semua rakan di Facebook.

mata wang Amerika menurun, pelbagai propaganda wujud. oh dunia! sampai bila nak buat semua ni. tak boleh ke duduk diam-diam dalam keadaan aman? ada juga yang berkata Osama itu tidak wujud. kamu? apa kamu rasa? wallahualam.

Pelbagai spekulasi keluar dari semua orang tentang "pembunuhan Osama". semua orang berkata-kata tentang ini. aku saspek, pakcik di kedai kopi juga akan membincangkan isu ini. makcik surirumah juga ajak bergossip tentang ini di pagar rumah jiran. apa pendapat anda? adakah ini semua satu lagi propaganda dunia? atau apa? mari kita dengar lagu Ludah Amerika dari Hujan Band sambil study untuk final exam. aku rasa, itu lebih bagus. dunia ini plastik. semuanya plastik. bukan kah begitu?

p/s: everyone said that TV3 is a liar in Buletin Utama just now. 



p/s/s: thanks Hafis for this picture :)







contestDH2










18 comments:

  1. haru said...:

    ntahla..ssh aku nk pcaye..
    aku harap bukanlah

  1. Admiral Hafiz said...:

    ingatkan salah bukak blog td
    tetibe lak speaking2
    haha


    Entri Terkini: Gambar Mayat Osama Bin Laden Mati Dibunuh Sebenarnya Palsu ?

  1. Hafism said...:

    oooo...yeahhh...

  1. paihujey said...:

    yup..tipu je semua ni..tv3 duk tipu rakyat malaysia..mak bapak aku semua percaya cite ni..hahaha

  1. Anem arnamee said...:

    Wallahua'lam. ada yg kata dia dah lama mati.entah.tak tau mana patut dipercaya.

  1. zamdotcom said...:

    pendedahan yang luar biasa..jeng jeng jeng

  1. akubiomed said...:

    Biar betul pihak Amerika mengunakan teknik super impose mengkaburi kesahihan kematian Osama bin Laden

  1. jackieKOH said...:


    haha.. napa x terus speaking.. baru dramatik..

    tu konspirasi dunia je tu.. huhu

    Entri Terbaru : Justin Bieber fans dan haters akan benci aku sebab ini !

  1. Azree said...:

    Perancangan di atas meja dunia.

  1. ADAMOYU said...:

    ermm. ntah lah. betul ke tak ntah ni.

    btw, follow :) jemput ke blog adamoyu :D

  1. GematriA™ said...:

    erk?
    hahaha..
    mana mungkin~

  1. reezluv said...:

    kalau pasal USD menurun tu memang amat terasa seh..adeh..

    tapi pasal Osama ni maleh aku nak amek port..hahaha

  1. BoY said...:

    ermmmm.....tunggu dan lihat jer laaa...

  1. Bang Iwan said...:

    Sangat jelas foto tersebut hanyalah rekayasa.

  1. Bang Iwan said...:

    Tewasnya Usamah bin Ladin bukanlah akhir dari perang melawan terorisme. Justru ancaman menguatnya gerakan teror semakin besar karena jaringan teror ini tak terikat kepada pemimpinnya.

  1. Hisyam Nozi said...:

    Macam tak real jer.

  1. Anarm said...:

    terang2 dah nampak ianya gambar edit..

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates