468x60

.

Review: Karak

Friday, May 27, 2011



Review lagi! kali ni review filem Karak - Laluan Puaka! eh kenapa rajin sangat review sekarang ni? ok, saya sedang bosan ni. semalam saya mengikut Pisyek Kumar dan Adired Adib ke Ipoh untuk buat kerja gila-gila. Cadangnya memang nak menonton Karak, tapi tak beli tiket pun awal-awal so gamble je. kalau sempat tonton Kungfu Panda 2 semalam mesti saya boleh review dua filem kan hari ni? tapi saya malas sebab tiket TGV Ipoh super duper mahal. nilai 1 keping tiket disini boleh beli 2 keping tiket di Kuantan.




semalam kami bertolak ke Ipoh menaiki Viva eh silap pulak. Mazda kepunyaan Pisyek. cool gila retis orang ni bawak kete comel gini. teruja kejap maka lepas parking semalam, aku dengan angkut seketul iPad, pose maut tepi kete Mazda itu. abg Pisyek, nanti kita jenjalan naik kete Mazda lagi eh? si Adib memang kurang bergambar sebab dia jurugambar upahan kami. kesian dia usung DSLR kesana kesini dapat kawan dengan dua ekor makhluk gila bergambar.




masa ni lepas beli tiket Karak, kami lepak Mcdonalds. dinner together-gether la katakan. ni mana datang paparazzi upahan snap gambar kami bikin gossip pun saya tidak tahu. ketidakwarasan betul lah! mulut penuh dengan Fries, kusyuk tengok iPad bersama dengan Pisyek. sempat lah jugak #tweetjacked Twitter account Pisyek semalam. rasa bahagia sekejap #tweetjacked Twitter orang lain. 








tunggu pukul 8.50 pm lama sangat sempat pose maut tepi poster yang ada. dah lah banyak pula gambar Shaheizy Sam terus terfeeling ambil gambar bersama tanpa sedar Fizo Omar nak tembak di belakang saya atau Lisa Surihani yang sedang tangkap feeling bersama. sibuk je tau Lisa tu! nak bercinta kejap dengan Sam pun ada orang ganggu.




eh dari tadi bebel lepak pula gambar banyak-banyak..mana review ni? ok, Filem Karak merupakan filem seram dari KRU, yang trailer gempak nak mampus tapi bak kata budak gumuk ini filem Karak adalah indah khabar dari rupa. ye, pelakon memang macam tak pandai berlakon lagi-lagi si Kilafairy tetek tersembul keluar dari baju sambil menggedik dalam filem tu semata-mata. mengisahkan sekumpulan pelajar seramai 4 orang yang dalam perjalanan pulang ke Kuantan dan melalui jalan lama Karak. penuh hantu merepek dan pelbagai cabaran mereka lalui. masa first scene korang tengok Karak mesti feeling seram kisah hantu atas kereta rosak tepi jalan tu. dan scene kereta kata volkswagen kuning tanpa driver tu. saya rasa ini kisah benar dari Karak aebab lama dah dengar cerita ni. masa tu seram padahal cerita semata-mata oleh Nik (Shahir AF). lepas tu saya rasa merepek sangat dialog-dialog dalam Karak kerana semua macam berulang-ulang dan tak tersusun. satu je saya suka dari filem ini adalah efek muka hantu tu. fine, masa muka berulat Jack tu memang geli tengok ulat atas bibir. part Zura tu baca tafsir al-quran tu pun kagum sikit la walaupun masa tu kusyuk aku tangok KilaFairy jadi zombi seksi. satu je tak faham kenapa ending macam harem jadah? siap ada ending Nik (Shahir AF) dan Zura (Sheera Aiyob) feeling sedih, lepas tu dalam Karak ni ada pulak scene peluk-peluk. eh bukan ke Shahir kat luar selalu nak gambar dengan perempuan pun susah? ops! then scene head banging sambil dengar lagu Iron Maiden tu memang sengal gila weyh! memang cerita ni berjaya buat saya dan Pisyek terkejut tapi tidak bagi Adib. so anda rasa bagaimana? kalau tanya saya, saya bagi 2/5 stars je. hahaha! gila kejam. mati ah Yusry KRU bunuh saya. habis semua taknak pergi tengok Karak lagi kat wayang dan tunggu di Astro First saja.



ini muka bahagia kami menonton Karak. have fun sebab dalam panggung wayang tu tak terkejut pun kami layan jerit kuat-kuat macam kami bertiga je ada dalam tu. saja je buat bising macam orang gila kan. oh ye, gambar diatas ni Adib kata feeling Myspace. gambar diambil 45 darjah dari atas. lepas tu saya dan Pisyek ditinggalkan oleh Adib. biasalah, Adib nak layan Kungfu Panda dengan awek-awek. saya dan Pisyek dah feeling nak buat filem seram berjudul: "Tronoh-Laluan Pisyek" sebab balik berdua lalu jalan gelap memang seram. untuk menghilangkan rasa seram, kami sempat singgah Gerbang Malam shopping kacamata beberapa ketul. Alhamdulillah, pukul 11.50 pm kami berjaya tiba di UTP. fufufufufu nasib baik sebelum 12am!




ini kacamata baru saya, berjaya dapatkan mata saya kembali selepas beberapa hari meraba-raba di dalam bilik sehingga tertumpah air, terlanggar meja dan pelbagai lagi kisah seram. Frame beli dari gerbang malam sahaja RM10 dan Multicoated Lens buat di Taman Maju RM70. total semua adalah RM80 untuk kacamata baru saya. dan ye, degree mata saya menurun entah kenapa. bagus betul mata saya! heh, murah kan penjimatan kos kacamata saya? selepas ini boleh bergambar sakan dengan Pisyek sebab kacamata sudah serupa. old school bebeh! chow cincau.


p/s: siapa nak pergi Himpunan Sejuta Belia weekend ni?




contestDH2




28 comments:

  1. Nay said...:

    woww .. bukan main seghonok bergambar dengan pakwe saya tu ..
    **bukan Pisyek tapi Shaheizy Sam Samad (eyh , nama facebook dia) .LOL .

  1. Pisyek said...:

    wow! Tronoh - Laluan Pisyek +99999

    kah kah kah kah kah

    Entri terkini: Karak - Laluan puaka

  1. Liyana Lunia said...:

    mana sem nye? tade ponnnnnnnnnnn !

    eh betul ke indah khabar dr rupa. kite nk tgk ni uwuwuw

  1. adired89 said...:

    eh.. aku tinggal korang sbb nak bagi chan kat korang tau tak? hahahaha..
    best dow kungfu panda :P

    adired adib

  1. anamizu said...:

    x bes ek???
    wahhh sakan begambar!
    mazda tu sgt cool!! ^__^

  1. Nine said...:

    cool giler Mazda Pisyek....yang baru tu...rasanya RM183K tak silap...kaya eh ye....iPad pun ada..UTP kan Ieyra ngan Pisyek, Taman Maju selalu lepak tak ? Ada kedai nama Hobby Shack tak lagi kat situ ? stationary..

    Dulu selalu lepak tronoh masa saudara kat taman tu...:) Film karak nanti maybe tengok, kat sini takde panggung wayang huhu...

  1. neyra shazeyra said...:

    Nay jeles lettewwww

  1. neyra shazeyra said...:

    Pisyek; jum la kita buat filem seram hahaha.

  1. neyra shazeyra said...:

    Liyana Lunia dengki sampai tak nampak sam

  1. neyra shazeyra said...:

    Adib dapat 3 awek trus tnggal aku

  1. neyra shazeyra said...:

    Ana; nak naik mazda kena ngorat pisyek

  1. neyra shazeyra said...:

    Nine; tak sure la pasal kedai tu heheheh saya jarang jalan

  1. Feez Mior said...:

    kalau terindah kabar dari rupa, beli dkt astro first je laa.. hehe

  1. TenangSudey said...:

    hahaha lepas ni review kungfu panda lak

  1. syahrilhafiz said...:

    wuhuu kuat jalan sungguh dia ni..hehe
    macam best~

  1. Aina said...:

    ooo.. x jadik lah tgk karak cam ni.hehe

  1. neyra shazeyra said...:

    Feez; baik kau tgk kat TV ahhahah

    TenangSudey; hahhahahaha kalau sempat tgk..

    Syahril; biasa leerrr

    PJ; baheklah

  1. Muhd Fadil said...:

    wahahaha. dem ah keta mazda. lalala

  1. reezluv said...:

    pergh..review best gile..sampai aku nak ketawa tgk review cite seram ala-ala...rasa macam nak tengok je "tetek tersembul" tu..wakakakakaa.

    tadi aku nengok Kungfu Panda..rasa nak mati gelaknya..hahahaha..apa pun pic ko tu memang mcm Panda masa kecik..kuang3..

  1. neyra shazeyra said...:

    fADIL JELES LETTEWWWWW

    rezzkuv, amboi gatei benor kamu yer. ahahhahahaha ini dinamakan review bengang hak3. bazir je tiket aku rm11 tau demmmm/ koaja la tu panggil aku panda kecik

  1. Khairil said...:

    dengar2 cerita filem ni best lagi dari filem Kongsi...

  1. neyra shazeyra said...:

    hahahah depends . tgk la.

  1. GematriA™ said...:

    Ahahaha..
    tiapayah tunggu Astro First..
    Nanti Hari Raya pun mst ditayangkan..
    Dijamin!
    Bwahahaha

  1. saiful said...:

    Shahir takut2 x peluk masa scene kat kawasan kubur tuh. nanti RCW marah.hahaha

  1. Anonymous said...:

    nak tipu tak beragak. mazda 2 member aku tu. chinese.

  1. neyra shazeyra said...:

    why so butthurt? everyone know that its not own by my friend, pisyek. we just taking picture at the carpark. so funny u r. dont be so butthurt if u wanna live in this virtual world :)

  1. Pisyek said...:

    @Anonymous : 21 September 2011 20:06

    We Owned u. #TROLOLOLOLOLOL

    Latest: Wanna be a hacker? Use this!

 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates