468x60

.

Prince William, Kate Middleton and Justin Bieber

Friday, April 29, 2011



Congratulation Prince William and Kate Middleton! Finally mereka berkahwin juga setelah berjam-jam aku menunggu depan laptop menonton live streaming. gila lembab bebenor kome nak menikohnyer! aku puas menunggu kot kot ada kompang ke silat ke tapi takde pulak. duk tengok fashion topi besar-besar, pelik-pelik sepanjang majlis. nak tengok topi pelik boleh tengok entry budak gumuk ini: blog gumuk. ini pula surat aku untuk Prince Will:




Maroon 5 Live in KL 2011 T-shirt

Wednesday, April 27, 2011




Maxis & HTC is proud to present Maroon 5 Live at Stadium Putra, Bukit Jalil this 29 April! Maroon 5 have released two multi-platinum studio albums (2002's Songs About Jane and 2007's It Won't Be Soon Before Long), scored a string of hit singles ("This Love," "She Will Be Loved," "Harder to Breathe," "Sunday Morning," "Makes Me Wonder"), won three Grammy Awards, and sold 15 million albums around the world. Back with its third-studio album, entitled Hands All Over, the Los Angles rock band is ready to give Kuala Lumpur a show to remember. 


GOOD NEWS! This is a design for Maroon 5 Live in KL 2011 from roundneck.com. One more days to go, pre-order now and they will bring the shirt for you at the concert! Details about the t-shirt:






Nasi Lemak diharamkan di kantin sekolah





credit: google.com



PENGUSAHA kantin bukan sahaja perlu mengurangkan kekerapan menjual nasi lemak tetapi juga makanan ringan yang digoreng seperti nugget.


Kerajaan menguatkuasakan serta-merta larangan penjualan makanan dan minuman tidak berkhasiat khususnya yang mengandungi gula serta garam berlebihan di kantin sekolah di seluruh negara bagi membendung risiko semakin ramai pelajar mengalami masalah obesiti.


Menteri Kesihatan, Datuk Seri Liow Tiong Lai ketika mengumumkan perkara itu semalam menegaskan, pengusaha kantin juga hanya dibenarkan menjual nasi lemak sehari dalam seminggu.


Walaupun beliau menganggap nasi lemak mempunyai khasiatnya sendiri, pengambilan makanan itu secara kerap dan berlebihan akan mendorong seseorang itu mengalami obesiti. - berita harian






(Gambar) Siapa tunang Ashraf Muslim?

Tuesday, April 19, 2011



semua orang sibuk cari siapa Noor Dayana bakal tunang Ashraf Muslim. ramai gadis kecewa gitu. aku bukan stalker. atau peminat yang tegar. (ayat cover tapi kecewa) tapi sebab Ashraf Muslim tu kacak sangat dan sedap mata memandang, aku pun google lah jugak. HAHAHA. sebab kawan aku pulak kata, ni member dia. tetibe aku jadi stalker. takpe, sekali sekala. ini lah Noor Dayana, final year Medic Student di Malacca/Mannipal University. meh tengok semua gambar yang ada.





Justin Bieber Live in KL Tees!

Monday, April 18, 2011





Hello Bieber fans out there! Here some good news for all of you. My cousin from roundneck.com selling Justin Bieber T-Shirt! Due to popular demand, finally roundneck.com came out with this two designs of Justin Bieber Live in KL this coming 21st April (Thursday) in Stadium Merdeka, KL. Three more days to go, pre-order now and they will bring the shirt for you at the concert! 
The two designs are:





Give Away Pertama MiraEdora





ini Mira Edora. bukan Eira Syaziera pelakon tu. muka sama, orang lain-lain. siapa Mira Edora? gadis blogger comel yang tidak pernah aku jumpa. ok, Mira buat Giveaway. ada beberapa minit sebelum aku ke kelas. so, aku nak join la kejap kan. klik sini untuk join: JOIN JOIN



Dani Shay and Justin Bieber are twins?

Sunday, April 17, 2011







Siapa Dani Shay? muka dah macam Justin Bieber. kembar terpisah? lain mak sama bapak? ke sama mak lain bapak? eh mengarut. kenapa muka dia sama. siapa dia ni? retis jugak ke? pandai main gitar jugak? boleh ke dia menyanyi?

Dani Shay, 22 tahun adalah seorang budak perempuan yang seiras dengan Justin Bieber. siapa tiru siapa? menurut kata Dani Shay, gaya potongan rambut beliau sudah bertahun-tahun lamanya dan tidak meniru Justin Bieber. Dani juga mengenali siapa itu Justin Bieber hanya beberapa bulan selepas semua orang menegurnya yang menyerupai Justin Beiber. Dani ni lesbian, so mungkin dia tak berapa ambil tahu kot pasal Justin Bieber macam orang lain? takde lah duk tergila-gila sangat. tapi ternyata, gaya rambut, senyum dan suara iras seperti Justin Bieber. cuba lihat video-video di bawah ini, sama tak?



Keputusan Pilihan Raya DUN Sarawak 2011

Saturday, April 16, 2011





Aku pengsan selama tujuh jam tadi. dari petang hingga hampir tengah malam. sebab tu lambat update sikit. bukan sikit dah ni....banyak sangat dah lambatnya. semua tahu kan tadi, 16 April 2011 ada pilihanraya di Sarawak? takkan lah ambil tahu tentang Akademi Fantasia 9 tapi tak ambil tahu isu semasa dalam negara sendiri kot?

Keputusan rasmi bagi pilihan raya DUN Sarawak 2011 telah diumumkan oleh SPR malam tadi dan kemenangan berpihak kepada Barisan Nasional dengan menguasai 55 kerusi diikuti DAP 12, PKR 3 dan BEBAS 1. Barisan Nasional telah memenangi 2/3 kerusi. DAP menguasai kerusi bandar-bandar besar manakala Barisan Nasional menguasai kerusi luar bandar.




nak hadiah tapi birthday lambat lagi?

Thursday, April 14, 2011


nak hadiah? tapi birthday dah lepas? atau birthday lambat lagi? no worries. korang boleh try ni kalau nak hadiah masyuk masyuk gitu. tak salah mencuba dari tak buat apa-apa kan?

so, apa yang korang idam-idamkan selama ni? Macbook Air? iPhone? iPad? Lomo Camera? DSLR? nak shopping sampai puas kat ZARA? atau nak minum sampai kembung kat Starbuck? macam-macam ada. Says.my menyambut birthday mereka yang ketiga. dan mereka punya birthday, tapi korang yg dapat hadiah. macam mana tu? senang je!




Nak kurus ingat joegrimjow

Wednesday, April 13, 2011



semua orang nak kurus. tapi, ada jugak yang nak gemuk kan? terpulang lah cita rasa masing-masing. tepuk dada, tanya selera. eh, tapi kenapa kalau nak kurus kena ingat Joegrimjow pulak? apa kena mengena mamat herbalife ni dengan kita? sebab dia jual herbalife ke? TAK! tapi....ada cerita lain.



Gathering Blogger Perak di Gunung Lang

Monday, April 11, 2011



Ahad lepas bersamaan dengan 10 April 2011, Group Blogger Perak telah menganjurkan satu Gathering untuk semua blogger berasal dari Perak, atau pun bermastautin di Perak, atau belajar di Perak, atau sesaje nak melepak di Perak pada hari tersebut. serius, yang belum join group Blogger Perak pun ada sekali masa gathering semalam.




Gathering Blogger Perak

Friday, April 08, 2011




PERHATIAN untuk blogger-blogger Perak, Ahad ini bersamaan dengan 10 April 2011, akan diadakan Gathering Blogger Perak anjuran Group Blogger Perak di Taman Rekreasi Gunung Lang, Jalan Kuala Kangsar, Ipoh. So, sesiapa yang ada di sekitar Perak hujung minggu ni, meh la join!

Tentatif Gathering Blogger Perak:

Tarikh: 10 April 2011 (Ahad)
Jam: 10.30 am - 3.00pm
Tempat: Taman Rekreasi Gunung Lang, Ipoh 

10.30 - 11.00 : Berkumpul
11.00 - 11.15 : Seberang tasik ke Gunung Lang
11.15 - 12.00 : Ice-breaking
12.00 - 12.30 : Rehat, makan.
12.30 - 1.30 : GAME: Truth or Dare
1.30 - 2.40 : Ronda-ronda kawasan Gunung Lang, Tangkap gambar & Vlog
2.40 - 3.00 : Seberang tasik & bersurai

info tambahan: Group Blogger Perak

baiklah, mari kita layan gambar-gambar di Gunung Lang. Gunung Lang ni uncle aku kata memang cantik tempatnya. sesuai untuk lepak-lepak atau beriadah dengan family or kawan-kawan. Gambar hasil dari Google...










Cantik kan? Subhanallah....ciptaan Tuhan. by the way, aku tak sure nak pergi ke tak. aku dari Tronoh. takde transport. takkan nak menapak dari Tronoh ke Ipoh kan? lama dah nak pergi ke Gunung Lang. teringin sangat. hari tu uncle ajak pergi tapi still tak de masa lagi dia nak bawak. kalau pergi dengan kawan-kawan kan best? =.=





contestDH2




Berhati-hati dengan telur ayam tiruan

Thursday, April 07, 2011




Sekali pandang, ia tidak ubah seperti telur ayam gred A namun, ia sebenarnya telur tiruan yang dibuat sepenuhnya daripada ramuan bahan-bahan kimia berbahaya.telur tiruan dari bahan-bahan kimia berbahaya seperti ini akan memberi kesan negatif kepada metabolisma badan, hati dan juga otak jika dimakan pada kadar yang kerap.


Telur tiruan yang dijual di pasaran Malaysia, mengandungi pelbagai bahan kimia seperti; natrium alginat, alum, gelatin, asid benzoik, kalsium klorida serta air dan pewarna lemon. semua bahan tersebut digunakan untuk menghasilkan kuning telur dan putih telur. 

Pelanggan yang membeli telur sangat sukar untuk membezakan telur tiruan dan telur biasa. Ini adalah salah satu faktor dan berita baik bagi peniaga-peniaga dan pengedar telur tiruan ini untuk meneruskan penipuan mereka di dalam perniagaan. 




Untuk menghasilkan putih telur tiruan, mereka akan menggunakan bahan kimia seperti gelatin, asid benzoik, alum, natrium alginat, sejenis serbuk yang tidak diketahui, dans edikti air yang kebiasaannya bahan-nahan kimia ini digunakan dalam kerja-kerja perindustrian.


Manakala, untuk menghasilkan kuning telur tiruan pula, sedikit pewarna lemon akan dicampurkan di dalam air dan dikacau hingga sebati. cecair yang dihasilkan akan dituang ke dalam acuan plastik berbentuk bujur atau bulat, dan akan dicampurkan dengan sedikit air yang mengandungi kalsium klorida.


Ini akan menghasilkan kuning telur tiruan yang membrannya agak nipis diluar tetapi terbentuk dengan sempurna. telur itu terbentuk dengan bantuan acuan plastik tadi. kemudian, untuk menghasilkan kulit telur tiruan, sedikit wax dan cecair bewarna putih yang tidak diketahui bahannya akan dituang ke atas telur tiruan tadi, dan dibiarkan sehingga kering.


Ciri-ciri pada telur tiruan adalah:

- bentuk seperti telur grade A tetapi tiada apa-apa rasa selepas dimasak tetapi ada juga di antara mereka mengatakan, rasanya lebih kurang sama dengan telur biasa.

- selepas telur tiruan dipecahkan, telur putih dan kuning akan bercampur dan sebati dengan cepat dan kelihatan seperti berbuih, nipis dan cair. 

- kuning telur tiruan bewarna kuning pekat.

- kulit telur tiruan kelihatan lebih bersinar daripada telur biasa dan mempunyai tekstur kulit yang kasar.

- apabila telur tiruan bercampur dengan air, ia akan menghasilkan bunyi apabila dikacau.

- apabila menggoreng telur tiruan, kuning telur akan pecah tanpa disentuh permukaannya terlebih dahulu.




contestDH2







bukan video seks Datuk T

Wednesday, April 06, 2011







Hanya dua video ni faveret aku minggu ini.
Nuff said.
okbai!





contestDH2




Keputusan Anugerah Bintang Popular 2010

Sunday, April 03, 2011


Keputusan Penuh Anugerah Bintang Popular Berita Harian (ABPBH) 2010




ARTIS DUO/BERKUMPULAN POPULAR – 6ixth Sense

PENYANYI NASYID POPULAR – Rabbani

PELAKON TV WANITA POPULAR – Fasha Sandha

ARTIS KOMEDI PEREMPUAN POPULAR – Noorkhiriah

PENYAMPAI RADIO LELAKI POPULAR – Faizal Ismail

PENGACARA TV LELAKI POPULAR – Aznil Nawawi

ARTIS BARU LELAKI POPULAR – Shahir AF

PENYAMPAI RADIO WANITA POPULAR – Fara Fauzana

PELAKON TV LELAKI POPULAR – Remy Ishak

PENGACARA TV WANITA POPULAR – Fara Fauzana

ARTIS KOMEDI LELAKI POPULAR – Zizan

ANUGERAH PENCAPAIAN SEPANJANG HAYAT – Dato Rosnani Jamil

PENYANYI LELAKI POPULAR - Faizal Tahir

PELAKON FILEM WANITA POPULAR - Lisa Surihani

ARTIS MOBILE POPULAR - 6ixth Sense

ARTIS BARU WANITA POPULAR - Ana Raffali

PELAKON FILEM LELAKI POPULAR - Shaheizy Sam

PENYANYI WANITA POPULAR - Yuna

ANUGERAH BINTANG PALING POPULAR - Shaheizy Sam (126,168 undian)


TAHNIAH SEMUA PEMENANG!




contestDH2



Lot.my - Perfect Online Store Builder

Saturday, April 02, 2011


Peraduan iPad 4 Bloggerz ini telah dianjurkan secara besar-besaran oleh Lot.my . Hadiah-hadiah lumayan menanti para blogger setiap bulan. Peraduan iPad 4 Bloggerz ini berlangsung dari 1 Mac hingga 31 Mei 2011. apa lagi Blogger? jum lah join!

Hanya 4 langkah mudah perlu anda buat untuk menyertai Peraduan iPad 4 Bloggerz:

1. Tulis artikel blog tentang Lot.my
2. Hebahkan di Facebook dan Twitter
3. Letak widget Lot.my di blog
4. Isi borang penyertaan




Hadiah-hadiah lumayan di atas menanti anda semua, para blogger diluar sana! terdapat pelbagai kategori pemenang dan syarat-syarat penyertaan yang anda perlu penuhi untuk menyertai Peraduan iPad 4 Bloggerz Lot.my ini. segala info tentang  Peraduan iPad 4 Bloggerz Lot.my : KLIK SINI


apa itu Lot.my? siapakah mereka? Lot.my adalah Online Store Builder. Fenomena Perniagaan Internet semakin berleluasa sekarang.Contoh, semua orang semakin berminat untuk Jual Online barang-barang, makanan, pakaian secara di atas talian kerana pelanggan masa kini lebih berminat untuk membeli secara online daripada bersesak ke kedai yang ada.Dan jika ingin memulakan Perniagaan Internet, kita haruslah mempunyai web Kedai Online yang sesuai dengan kehendak pelanggan. Jika anda rasa ingin mempunyai dan membuat Kedai Online itu susah dan mahal, Lot.my akan membantu anda untuk memulakan Perniagaan Internet dengan cara yang lebih bijak.





Mengapa anda perlu pilih Lot.my? Sistem e-dagang Lot.my adalah paling mudah untuk digunakan. Lot.my direka untuk tertumpu kepada produk yang akan djual dan akan memudahkan kepada penjual dan pembeli. Reka bentuk yang cantik dan kemas juga adalah salah satu sebab mengapa anda perlu memilih Lot.my kerana terdapat pelbagai latar belakang yang sesuai untuk digunakan. Selain itu, logo Kedai Online anda juga boleh dimasukkan.Ingat salah satu faktor penting sebelum memulakan Pernigaan Internet adalah mementingkan keselesaan pengguna laman web Kedai Online. jika pelanggan berasa tidak selesa dan web Kedai Online yang disediakan susah untuk difahami dan diguna, pasti Perniagaan Internet tersebut kurang memberangsangkan penjualannya. Dengan bantuan Lot.my, segalanya akan lebih mudah. Lot.my menyediakan kemudahan seperti: 


1. Memasarkan produk
2. Menyelenggarakan harga produk
3. Menerima pelbagai jenis cara pembayaran
3. Menguruskan pemasaran dengan baik
4. Merekod segala dokumen yang berkenaan
5. Menganalisis penjualan produk
6. Integrasi antara laman web yang sedia ada


Contoh-contoh Kedai Online yang menggunakan khidmat Lot.my:





So, apa tunggu lagi? Jika anda ingin memulakan perniagaan internet, jangan melengahkan masa lagi dengan menyertai Lot.my sekarang!





contestDH2










 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates