468x60

.

Quick Update : merepek meraban

Friday, December 30, 2011


Hola belog. sejak ketiadaan internet berukben di rumah, saya dah tak boleh update belog macam biasa. sangat sedih. maka dengan menggunakan internet di office selepas penat lelah bekerja, ini saya buat quick update sepantas mungkin.



#27 Wordless Wednesday - Burger King - Year End BKrazy Offers!

Tuesday, December 27, 2011








#26 Wordless Wednesday - Subway

Tuesday, December 20, 2011




Mary Kay Makeup Clinic

Monday, December 19, 2011



hari sabtu yang lepas, kak Laila who is beauty consultant from Mary Kay Malaysia ada sms invite ke makeup clinic. dah berapa kali event Mary Kay asyik tak jadi pergi atas kekangan masa, kali ni saya free so saya pun pergi lah bersama Lin. kemain pepagi sabtu bangun macam nak pergi kerja. agak tabah juga menanti KTM untuk ke Kepong, dan kemudian gerak bersama-sama Lin ke Jaya 33, Petaling Jaya. sampai sana, blur pulak macam mana nak naik lif. tekan-tekan tak boleh, rupanya kena pergi mintak tolong pakguard. masa ni jugak lah my cousin, Anis and friends datang setelah mereka hampir sesat.




Review: Mission Impossible - Ghost Protocol

Sunday, December 18, 2011


i am not mission impossible's fan pun sebenarnya so nak tahu apa reaksi lihat poster Ghost Protocol for the first time? dalam hati berdetik: "eh ini cerita hantu baru ke" #facepalm. baru tahu itu sekuel filem mission impossible rupanya. dari jauh tengok poster Ghost Protocol ingatkan cerita pasal ghost. *efek cengkerik berbunyi*. so, sebagai foreveralone-yang-menonton-wayang-secara-tegar, saya berjaya menghabiskan masa tanpa dirancang untuk menonton filem ini. dengan perasaan konpidennya beratur ak beli tiket padahal dah tahu cerita hot begini pasti jualan tiket boleh kalahkan makcik yang jual pisang goreng di tepi jalan.




Review: Alvin and The Chipmunk 3 Chipwrecked

Saturday, December 17, 2011


first day keluar filem Alvin and The Chipmunk 3, saya terus beli tiket dan tengok sorang-sorang di TGV 1Shamelin Mall. sekuel Alvin ni, memang saya tunggu sebab saya geram sangat dengan tupai. nak bela sugar glider tak mampu puleks kan? 




Saya Mahu Novel Ombak Rindu dari Eyriqazz.Com

Wednesday, December 14, 2011


Great teacher Onizuka, Eyriqazz nak bagi novel Ombak Rindu Edisi Terbaru FREE untuk pembaca blog beliau. saya pernah baca dah novel ni masa cover gila old skool dulu kan, tapi dulu pinjam dengan makcik jiran sebelah rumah. ye la, masa tu sekolah lagi kot. mana ada duit nak beli novel tapi feeling cinta monyet dah ada masa tu. kekeke~ maka, kali ni nak dapatkan FREE dari Eyriqazz tu pun kalau dapat. cukup bertuah ke tidak belum tahu lagi kan?



Review: The Muppets bersama majalah REMAJA



beberapa minggu yang lalu, saya ternampak di fanpage majalah REMAJA, mereka nak bagi tiket free dan buat special screening The Muppets bersama 50 pembaca bertuah. nampak status tu terus call dan book tickets. ya, saya makhluk ketiga yang call hari tu. pantas sungguh! terus ke Kinokuniya untuk beli majalah REMAJA dan dapatkan keratan borang untuk redeem tiket nanti.



#25 Wordless Wednesday - Galaxy Note :')

Tuesday, December 13, 2011






Pelancaran 5 buku terbaru Lejen Press

Sunday, December 11, 2011


ini aku sedang kusyuk membaca Sperma Cinta, hasil tulisan AisaLingLung
gambar ditembak oleh rakan tilam sebelah.

semalam, 10 Disember 2011 aku ke pelancaran 5 buku terbaru Lejen Press di Uya Distro, Subang Jaya. Buku-buku yang dilancarkan ialah:





Gerhana Bulan Penuh 10 Disember 2011

Friday, December 09, 2011



Beberapa bulan yang lalu, iaitu pada 16 Jun 2011 di antara jam 1.00 – 7.00 am telah berlakunya fenomena Gerhana Bulan Penuh yang turut boleh dilihat dengan jelas di Malaysia. Subhanallah cantik sekali bulan malam tu. Gambar-gambar fenomena gerhana bulan penuh pada bulan Jun lalu boleh dilihat disini. Indah bukan ciptaan Tuhan?

Dan benar menurut kata ahli Bahagian Falak, Kompleks Falak Al-Khawarizmi, beberapa bulan yang lalu iaitu dijangkakan pada tahun ini (2011) akan berlaku dua kali fenomena gerhana bulan penuh ini. Ya, dan gerhana bulan penuh kedua akan berlaku pada keesokan hari, 10 Disember 2011.Bulan akan berada di dalam bayang-bayang bumi sepenuhnya (fasa gerhana penuh) pada jam 10.05 malam sehingga 10.57 malam. Bezanya gerhana bulan penuh yang kedua ini, tempoh masa yang diambil untuk fasa gerhana penuh adalah lebih singkat iaitu hanya kira-kira 50 minit sahaja. Fenomena gerhana bulan penuh ini melalui beberapa fasa ketika gerhana tersebut boleh dilihat di beberapa lokasi di Malaysia. Gerhana bulan hanya akan berlaku ketika bulan purnama. Ketika itu bulan berada bersetentangan dengan bumi dan terlindung daripada matahari. Ini bermakna bulan akan memasuki bayang bumi dan menghilang. Gerhana bulan penuh berlaku apabila bulan memasuki kawasan bayang umbra bumi.

Ya, kita boleh melihat gerhana bulan tersebut dengan mata kasar sahaja tetapi untuk lebih jelas, boleh lah menggunakan alat bantuan yang lain selain berharap cuaca akan berkeadaan baik dan cerah malam esok. Jangan lupa juga untuk mengerjakan solat sunat gerhana atau solat sunat kusuf! 

nota kaki: jangan lupa RETWEET, LIKE, +1 dan COMMENT entry ini



Amira Afiqah? K-Pop? Paddle Pop? Aiskrim Pop?

Thursday, December 08, 2011



K-Pop? apa tu? Karipap? Paddle Pop? Aiskrim Pop? hah itu saya tahu. K-Pop tu apa? Korean Pop yeh yeh heh? saya cuma tahu M-Pop je... Max 247 FTW! (tak ikhlas langsung menaip kata-kata ini). straight to the point, sebenarnya bukan nak update sangat pasal Amira Afiqah yang menjadi mangsa salah guna identiti beliau, untuk membuat blog dan entry mengutuk K-Pop ni tapi sebab nak promote entry budak ni;  Isu Amira Afiqah: kanak-kanak semakin ganas.  korang baca, sure gelak-gelak tapi entry lawak macam ni sebenarnya ada isinya. ambil lah pengajaran sikit. takkan sebab K-Pop nak emosi sangat macam PMS sebulan? saya pun tak suka K-Pop tapi suka pop yeh yeh je, ada masalah? ngeee~

setiap orang ada kegemaran masing-masing :)
nota kaki: jangan lupa RETWEET, LIKE, +1 dan COMMENT entry ini



ombak rindu kerinduan. review lagi?

Tuesday, December 06, 2011


beberapa hari lepas, iaitu hari Ahad saya dan rakan-rakan menonton Ombak Rindu lagi. ini semua planning secara tetibe. saya, Hanif dan Shahrir ke Times Square untuk ombak rindu kerinduan lagi. heh? saya dan Hanif dah kali kedua tengok filem ni tau. saya siap review ombak rindu dah lepas tengok hari pertama tayangan. ni semua sebab nak teman Shahrir a.k.a si pendek comel ni tengok ombak rindu. kemain dia nak tengok cerita jiwang. auwww~



Review: Arthur Christmas

Sunday, December 04, 2011

blog ni memang dah macam untuk review filem semata-mata. sepanjang internship period ni, tengok wayang memanjang sebab nak cerita pasal internship pun takda apa yang menarik. semalam, masa nak balik hujan semacam panas tapi hujan. kilat sabung menyabung. sangat dramatik suasana petang semalam. lepas balik dari driving class, terus singgah 1Shamelin Mall memandangkan suasana tak mengizinkan untuk pulang. 


masa tu dah blur. nak tengok movie apa? semua macam dah tengok ni. then nampak Arthur Christmas. cun! terus beli tiket sekeping, sebab saya memang foreveralone. then sempat ke Cantina kejap sebab redeem black coffee after check-in foursquare kat situ. i'm the first customer yang redeem coffee free kat Cantina, TGV Cinemas, 1Shamelin Mall. ada 374 coffee lagi for korang semua. apa lagi? pergi serbu!




Review: Ombak Rindu

Friday, December 02, 2011


seminggu sebelum Ombak Rindu di pawagam, saya dan Cikmin dah plan nak tengok cerita ni tapi last-last saya sorang tengok. beliau hanya sempat sampai 30 minit sebelum filem ni tamat sebab kesesakan jalan raya. dah lah hati tengah jiwa kacau, tengok pulak ombak rindu. jangan tanya lah kan saya nangis ke tak. memang ye, saya menangis sengsorang.



 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates