Acer Aspire S3 Ultrabook Gadget Impianku

7:28 pm


[ini Acer Aspire S3 Ultrabook impian saya]

Gadget Impian saya ialah Acer Aspire S3 Ultrabook. kenapa saya memlilih Acer Aspire S3 Ultrabook dan bukannya komputer riba lain yang lagi hebat dan gah namanya? Ramai juga bertanya, kenapa saya tidak memilih MacBook? Saya lebih selesa menggunakan Windows sebenarnya (boleh terima ke alasan ni?) . Saya selesa menggunakan Acer dari zaman kolej saya hingga universiti dan sekarang ni pun saya dapat hadiah dari pakcik saya, saya guna Dell sahaja. Bagi saya, tidak perlu gadget mahal asalkan penggunaan sesuatu gadget itu penting untuk memudahkan rutin harian kita.


[lebih nipis dari iPhone]

So, kenapa saya pilih Acer Aspire S3? apakah kelebihannya? salah satu sebabnya mestilah kerana Acer Aspire S3. nipis dan ringan dan juga rupa bentuk seperti Macbook Air. ramai yang komen, ini adalah klon kepada Macbook Air tapi di bawah jenama Acer. Saya letih sebenanrnya nak travel kemana-mana bawa laptop saya yang tebal ni. berat tu satu hal pula kan? lenguh rasa bahu memikul. sudah lama rasanya saya impikan laptop yang ringan dan nipis, sesuai bawa ke kelas atau study group nanti mungkin?

Selain itu, laptop ni super sebab dia ada kuasa extra speedy resume and save. laptop ni pantas terjaga dari tidur selama 2 saat sahaja. respon yang pantas dari sesebuah laptop memberikan keselesaan kepada pengguna. lagi-lagi pengguna macam saya yang tak pernah nak sabar menunggu. pantang laptop lambat sikit, mula lah. segala-galanya dapat dilakukan dengan segera. walaupun RAM hanya 4GB, tapi bagi saya, itu sudah memadai. buat kerja biasa je pun kan?


Processor : Intel i3, i5 and i7
Graphic : Integrated
RAM : 4GB
Hard disk : Can choice either 320GB HDD or 240GB SSD
Screen : 13.3′ inch LED panel
Screen resolution : 1,366 x 768-pixel
Weight : 1.33kg
Battery : Non-removable lithium-ion battery
Ports : Only USB2.0 sadly NO USB 3.0, HDMI and SD card.


[Ozil, kura-kura saya juga semangat blogging]
sebenarnya nak laptop ni sebab senang di bawak kemana-mana . ye lah, skinny dan slim gitu kan? dan memandangkan anak saya, Ozil dah menguasai laptop Dell saya ketika blogging maka saya teringin nak tukar ke laptop baru. eh boleh alasan macamni? hehehe....saya memerlukan laptop yang senang dibawa kemana-mana sebab saya blogger tegar, selalu travel kesana-kesini, dan selalu ke mana-mana gathering, tweetup dan event-event lain. maka, saya perlukan gadget yang power untuk menampung jari jemari yang tak berapa nak runcing ni menaip entry. saya taknak iPad sebab iPad tak syiok nak blogging. setakat tweet sampai lenguh jari pun tak best. Harga bagi laptop ini ialah RM 2,599 bagi processor i5. dapat i3 pun ok dah. kan?kan?kan? heee...bentuk rupa macam macbook pro tu menarik perhatian saya. esklusif nya kan?! nak lihat video kehebatan Acer Aspire S3 Ultrabook? jum!..



hebat kan? saya harap impian saya tercapai. sebab saya memang tak mampu nak beli gadget saya sendiri. hehehe....


You Might Also Like

45 comments

  1. hehe.. semoga berjaya. :D

    nice gak acer tu..

    ReplyDelete
  2. Yer la, kalau memang kita dah terbiasa guna window based terutamanya kalau selalu buat program guna environment tu, terpaksalah setia dengan benda tu jer kan. Bertukar dekat environment lain kena pulak belajar bahasa programming baru.. itu satu hal, lepas tu kena pastikan kalau programming language tu support atau tak environment window?

    ReplyDelete
  3. yang ni pun berkenan jugak sebab macam macbook..nipis..baru masuk malaysia je ni kan?

    ReplyDelete
  4. wow..lagi nipis dari iphone tu,terbaik la,good luck twin

    ReplyDelete
  5. semoga tuan blog akan mencapai impian untuk memiliki gajet yg diidamkan tersebut.

    ReplyDelete
  6. wow.. sungguh hebat.. mengagumkan.. wonderfull.. wowww... mau 3!!

    ReplyDelete
  7. nice . Kalauuu dapat bole laaa kite share sesame ye kakak . Sharing is caring ! WAKAKAKAKKA

    ReplyDelete
  8. good luck makcik!
    dpt nnt leh guna buat esaimen hahahaha

    ReplyDelete
  9. semoga berjaya..... dok taw nk komen ape lg dah... tp yang pasti acer aspire ni super nice.... fyi, aku pon pengguna acer... ahahaha

    ReplyDelete
  10. dem...kali ni kasi la aku menang eh?hehhee..aku kan abg..muahahaha

    ReplyDelete
  11. Gudluck :)

    Dah Like..dah Tweet..dah Google+..hehe

    ReplyDelete
  12. support ieyra :)
    harap dapat support saya jugak :)

    ReplyDelete
  13. support sini jugak :)
    jemput support saya sekali tau :D

    ReplyDelete
  14. berapa ribu nih? boleh lepas kee?

    ReplyDelete
  15. harap berjaya pada peserta yg join

    ReplyDelete
  16. amboih ozil..leh tahan ye..da pandai guna laptop dell..ehehe.

    gud luck wat iera..harp2 dpt la gadget idaman tu ya

    ReplyDelete
  17. Sekali lagi jutaan terima kasih diucapkan kerana berjaya menjadi peserta Contest Gadget Impian peringkat 1 dan semoga berjaya. berusaha, berdoa dan bertawakal kepada Allah s.w.t. insyaAllah.

    Sentiasalah melawat Denaihati untuk mengetahui update terkini contest dari masa kesemasa.

    ReplyDelete
  18. absolutely right! Fantastic review and new breakthru product! semoga berjaya!

    ReplyDelete
  19. Nice laptop ni, harga pun berbaloi, hari tu dlm RM 2300. Kalau dpt free nie, mesti best :)

    ReplyDelete
  20. singgah pagi khamis di dini...

    ReplyDelete
  21. gud luck dear
    dah beres klik
    http://duniacontestku.blogspot.com/2011/11/gadget-impian-ss2.html
    tq :D

    ReplyDelete
  22. elishapse, [url=http://www.fiucssa.org/]buy modalert online[/url] Off label treatments are those that are not considered approved by the FDA but are generally deemed to be safe. http://www.fiucssa.org/ - modalert online

    ReplyDelete
  23. pharmacy times ce http://exclusiverx.com/products/bactrim.htm Batacicsknoks 3292309 texas pharmacy assoc

    ReplyDelete
  24. owh
    ko pun join rupanya
    good luck
    :-)

    http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/11/cinta-ipad-bantulah-hans-mendapatkan.html

    ReplyDelete
  25. tell u what, once u use mac, u wont go back to windows. #true story

    ReplyDelete
  26. i sold my macbook pro for 5k last month. sorry, i use mac once and i went back to windows again. #truestory

    ReplyDelete
  27. masalahnyakan?saya guna internet cable lau nk lan internet.. so ada solution utk itu x???yela sah2 dia boleh guna utk wifi n broadband je kan???

    ReplyDelete
  28. saya datang kesini memberi sokongan... :D

    gud luck.. :)

    http://kaizenshinobi.com/2011/11/alkisah-gadget-impian-untunglaaa.html

    ReplyDelete
  29. nizam datang memeberi semangat...cayok2...
    dah kongsikan sekali...hehe

    ReplyDelete
  30. gud luck..

    jom support kakyong sama
    http://www.kakyong.com/2011/11/gadget-impian-kakyongdotcom.html

    ReplyDelete
  31. Dh vote..Like, G+1, RT & komen..Good Luck! tolg gak yer.. http://eiz1004.upprofits.com/samsung-galaxy-note-sebaga-gadjet-impianku/

    ReplyDelete
  32. Singgah sekali lagi untuk beri sokongan,good luck twin

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S