cuti yang INDAH

9:23 pm


Rasa cam da lama lak ta menaip blog ku ini. Um kat sini aku na cyte2 perjalanan ku ke merata tempat sepanjang cuty yg sgt bosan ini.

29 may 2008

Ari ni ayah ku ajak balik kg kat kampar perak. Yeah! Best btol la. Lama ta balik. bUt pagy tu b4 balik sana, kitowg sempat ke umah mak kak zie. Na tgk baby kak zie n abg edy yg bawu. Aku ta sempat tgk lg MOHAMAD MIRZA AQIL ni. Hihi. Sgt lar comel bdk ni. Da botak. Tp nangesh ajewk. Abg edy! Patowt letak nama die ahmad albab ler… hihi.

Photobucket

seperti ibu mithali bukan? hahahaha.
...permata HATI abg edy + kak zee...


Kami meneruskan perjalanan ke perak. Masa tu sempat ler lalu d KKB dlu. Sgt tenang tmpat tersebut. Selama hampir 6 jam buntut ku kebas dlm kete tu akhirnya tiba jua ku di kg. huh! Sgt penat…


Photobucket

muka penat!


30 may 2008

Ari ni ta pegy mana2. hanya masih mencari2 ketenangan jiwa ku di sini. Ummm agak tenang juga. Hehe.. wlupon sedikit panas cuaca nya. Di rumah, keje ku hanya lah menjaga baby yg sgt hyperaktif! MUHAMMAD ISKANDAR namanya. Sgt la comel mcm mak nya. Mak die gy kursus so terpaksa la duk umah ni 4 hari. Naseb jnis bkn kwat nanges. Diam jewk. Tp kwat merayap dan mengigit2.

Photobucket

menjadi baby sitter kepada bayi nakal ini.

ptg tu, aku dan kak ima serta angah berusaha membuat kek cokelat. Best banget!! Mmg melantak cokelat je. Haha. Then mlm lak ke umah acik anang ku. Ouh! Sgt mengantok dan penat melihat2 keletah aina, aqil dan ainin. Korang la sepupu paling nakal!

Photobucket

kek cokelat kami!

31 may 2008

Ari ni plak kitowg nakk gerak balik kl. Tyme nak alik tu kitorg lalu la di ulu yam. Adoi sgt indah ciptaan illahi. Singgah sebentar di empangan pecah (errr.....nidzar ckp ampang pecah...ntah!), kami melihat keindahan alam di situ. Ouh sangat cantik! tenang sungguh jiwa ku! Setibanya di kl, gy jalan lak kat uptown danau kota. aku sudah penat!


1 jun 2008

Ari ni sgt penat jugak. Dgn ta sehat nya. Ah! Kami bershopping di One Utama, Ikea, Ikano, The Curve. Wah patah kaki ku ini. Aku hanya shopping2 di Padini Concept Store di Ikano. Hanya sehelai t-shirt saje. Haha. Jalan pnya la lama itu je aku bli?? Hihi. Then masa kwar dr damansara, otw mereka mahu antar ku ke beranang, kami SESAT! Dr damansara bleh plak sesat ke nilai and then sepang! Smpai KLIA tu. Haha. Then ke dengkil plak. Jalan hutan mana lah ayahku drive ini. Tetibe naseb jmpe sign board ke bangi. Gamble jew ah. Huh setelah lama jugak meredah bangi lama itu, kami jmpe la jugak semenyih. Selamat la..hampir 2 jam lebeyh sesat. Haha. Sampai di beranang, akupun dah PENAT. Esok mahu ke kolej lar…cmne ni? Ta larat. Waaa…

You Might Also Like

0 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S