1st day berbuka dan macam-macam hal.

9:16 am

Photobucket

Just came back from kuala rompin. Yerp, 1st day puasa berbuka di rumah tok dan tokki di kuala rompin. Punya lah banyak makanan masa 1st day berbuka puasa. Kebetulan pulak pak ndak and family join us kat rumah tok dan tokki. And..my cousin, wani and her hubby; azhan pun tiba dari KL dan berbuka puasa bersama-sama. Congratulation to wani and azhan sebab bakal dapat baby. Hehehe. Oh apakah menu? Fuhh petang tuh meredah hujan segala bagai pergi ke bazaar ramadhan beli kuih muih macam tak cukup-cukup popia goreng yang saya gulung di rumah itu. Sempat juga membeli air laici kang dan air katira yang sangat sedap. Sangat banyak makanan ala-ala kampung gitu. nama pun berbuka kat kampung. hahaha. yang penting, kerjasama kekenyangan!

Photobucket

lupakan. pagi tadi, masa tengah siap-siap kemas barang nak balik kuantan kan, saya pun bukak lah peti sejuk...jumpa itu! telur ayam yang sangat besar saiznya. tokki cakap, itu telur ayam kembar. ada dua kuning telur kat dalam itu. apakah motif entah cerita pasal telur ayam dalam blog? saja mahu membosankan pembaca tanpa motif apa-apa kerana kekurangan bahan rujukan untuk menaip entry. oke, sila berhenti merapu di blog sendiri.

Photobucket
(sila click untuk tumbesaran)

sebelum balik ke kuantan, sempat singgah di bandar diraja pekan, pahang. apakah baik sangat saya menaip nama bandar tersebut begitu? hahaha. kami ke kedai murtabak mengkasar, membeli muratabak special berharga rm 7.00 sekeping, dan murtabak biasa berharga rm 5.00 dua keping. total up; rm 17.00 hanya untuk muratabak yang sedap. haha. tidak percaya? lebih baik kamu semua pergi try. oh ye, PM najib ada juga lalu lalang di depan kedai muratabak mengkasar tadi, but macam biasa lah, hanya mampu jeling sebelah mata je la kan? takkan nak pergi tegur tanya khabar pulak.

Photobucket
(sila click untuk tumbesaran)

then lepas berbuka, melantak segala murtabak dengan rakusnya macam dah lama tak jumpa murtabak, terus pergi online. eh tipu! tadi kusyuk tengok tv. ye la...dah lama tak tengok tv, maka drama melayu juga dilayan dengan perasaan seronoknya. hahaha. masa online tadi, first part yang saya tengok, kat dashboard belogsepot. eh eh. enchek syed salleh ada update blog title: A reply for you... terus tersenyum kambink pegi bukak belog abang saya itu dan bertambah merah pipi sebab baca entry beliau. hehehe. thanks abang. u are my bro poreber. hehehe. oh ye, nak tengok adek mu ini yang sangat comel? baik puji comel, kalau tak adek bagi abang makan lipas besar! hahahaha. tengok bawah cepat! lepas tuh komen tau! hehehe.

Photobucket

hah! kan comel adek syed salleh ini..
HAHAHA.

You Might Also Like

25 comments

  1. wahaha..mahal sguh mertabak 2 eh..tp kan..mana pic popia u..hehe..
    mak oiii..boolat sguh mata u..hehe

    ReplyDelete
  2. dear...nak ngorat abg u blh x..hahaha...

    ReplyDelete
  3. popia? dah seme serbu i pon lupa nak amek gambar. pnya ah laku popia tuh smpi i rasa mcm nak pegi bukak gerai tepi jalan je. hahaha. nak abg i? pegi ah try ngorat. die muda setahun dr u. hik3

    ReplyDelete
  4. awak shomel la...saya pon rasa nak pakai tudung time Ramadhan..but..nanti macam pelik pulak buka pas Ramadhan.. huhu..

    p/s: saya juga pencinta murtabak.. harga tiada masalah..asalkan sedaapp

    ReplyDelete
  5. iqa; hahahah. saya pakai kadang2 juga. :)

    murtabak sedap kan? ahha

    ReplyDelete
  6. hahaha...x jd la..xmo la..kuikuikui

    ReplyDelete
  7. hahaha...x jd ler i nak ngorat..nnt i yg buli dia ade lah..kihkihkih...

    ReplyDelete
  8. wahaha...nsb baik dia bwh i..kuikuikui...kire adk la gitu..eceh..

    ReplyDelete
  9. hahahha. adek syed? wakaka. abg, kita ade kakak baru ni ha. haha

    ReplyDelete
  10. wahaha..tb2 je i ade rmai adek..hehe..makin meriah la pasni

    ReplyDelete
  11. hehehe abis la para kakak2 skalian kn standby duit rye..mak cik kayo la pasni..hehehe

    ReplyDelete
  12. erkk...hahahaha..memandai je u ni..kang org igt lain lak..hehe

    ReplyDelete
  13. kak ada;

    hahaha. kak ada tamow beli ape2? kueh raya pon ade. ahha


    ein;

    hhahhaha. takde maknanya

    ReplyDelete
  14. smpt lg promote tuh..hehehe sblm tu meh la tgk 1st n3 kak ada...
    http://saidabloom.blogspot.com/

    ReplyDelete
  15. wahhhhh dah ade blog jugak? haha

    ReplyDelete
  16. daa wat ritu..tp xde n3 pape..ni sje testing..hehehe bnyk lg nk godek2 nih.xreti sgt..hehehehe almaklumlah bru berkecimpung

    ReplyDelete
  17. hehhe kak ada, nak beli pin x? http://einscuteypins.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. terima kasih wahai puteri kerana promote bolg saya..sungguh terharu

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S