aku sangat ta suke dengan berukband cilakokom.

3:36 am

oke, aku tahu aku sangat jarang update sekarang.
hampir seminggu aku tidak wujud di alam maya.
semuanya terabai.
gara-gara berukband cilakokom punya pasal.
hanya mampu bersabar.
nak pakai wifi kolej aku pun
aku rasa mcm nak baling laptop je jauh-jauh.
sebab semuanya lembab.
weyh, beranang! bila kao nak maju hah?
sakit hati kao tahu?

banyak yang perlu aku cerita kan disini.
terpaksa menahan sabar jer.
pendam semua cerita mahu update kat blog,
jauh je dasar hati nurani.
aku BENCI semua ni!

aku rindu facebook aku.
aku rindu YM aku.
aku rindu twitter aku.
aku rindu kawan-kawan aku.
aku BENCI berukband aku.

last week, jumaat...
aku jumpa abg zharif kat KL.
abg aku yang sangat suka buli aku!
asyik dia je yang nak menang!
ciskek.
aku online di burger king
juga rasa mahu mengamuk petang itu.
wifi terputus-putus semput bagai nenek tua.
bertambah bengang lihat twitter,
khai inform pasal ada org fitnah aku kat blog dia!
rasa mahu bunuh seseorang saat itu.

then aku balik kampung kat perak.
kenduri sabtu sangat banyak hal yang terjadi.
for the first time,
aku terpaksa meredah hujan ribut yang sangat kuat.
angin ribut berpusing-pusing sampai semua pokok tumbang.
signboard juga melayang-layang entah ke mana.
hujan air batu turun menyerang segala jenis
atap bumbung rumah di kampung.
fuh! disaster.
Allah maha kuasa.
insaf sekejap.

esok nya, sangat penat.
aku online juga mahu rasa mengamuk.
sebab masih tidak dapat buka sebarang web.
dapat assignment ABIT juga seperti sangat sial susah nak mati.
apa kao engat UPP system tuh senang ke hah?
aku rasa macam tak sabar-sabar
mahu habiskan riwayat hidup di zaman HND ini.

minggu ni, hidup mcm tak stabil.
atau hormon tidak stabil?
entah!
rasa mahu update segala bagai cerita
tapi semuanya tergendala.

sebentar tadi,
lepas geram dengan masak buttered prawn
untuk abg aku si syed salleh itu.
jangan risau,
adek konpem abg takkan masuk hospital sbb sakit perut.

dushh!
life as a student back again.
nota semakin bertambun tak siap.
assignment mcm gampang susah nak mati.
cuti mid term semakin dekat.
bermakna kerja akan semakin terabai.
arghh!

LIFE IS COMPLICATED.

You Might Also Like

15 comments

  1. i baru nak tanya apsal u dah lama x update.. tp dh ada jawapan dlm entry nih.. ehehehe..

    ReplyDelete
  2. alaa3...cian nye dak ni..hbs 1 malaya dia ngamuk ye..hahaha..sabar2..pasni, pi siap kan segala note n asignmt yg menggunung 2 ok..lalala...mish u dear

    ReplyDelete
  3. woo.. siannye die..
    isk isk :(

    ReplyDelete
  4. dear...i nak tny u la..di sebab kan i bosan duk rumah n xde wat pape..i igt nak wat side income..dh lama pk tp takut nak wat..i ade nampk iklan psl pin kartun yg comey2..diorg tgh cari pengedar..i igt nak jual bnd 2 kat blog i..tp takut xde buyer..need ur advice plz, dear..huhu

    ReplyDelete
  5. vujie;

    sbb dah berduyun2 yg tanya la i terpaksa juga berusaha sedaya upaya update entry ni.


    eny;

    disable? why? kawan i pnya FB lg ah. kna hack terus. hilang seme friends.


    anarm;

    kecian je? hahahaha. ape la..belanja ah satey 50 cucuk ke bagi tenang sket hati ni.


    ein;

    mengamuk 1 malaya menandakan i ni semangat 1 malaysia mcm pak najib suruh tuh. hak3.

    pin tudung kartun uh? jual la. nanti i beli. hahaha. kat masjid india aritu i tgk 1 rm2.50. mahal ler. ade kedai jual rm2 jek sebijik. hehehe

    ReplyDelete
  6. 2 la..i dh lama duk usha bnd ni..i msk website dia, comel2 je pin 2..then ade fridge magnet 2..blh kot i nak jual bnd 2..huhu

    ReplyDelete
  7. td i usha web pin kartun 2..dia tulis hrg rincit mmg rm2.50...adeeii..i kena jual ikut harga 2 ker..ish...mahal 2..2 blom lg msk kos penghantaran

    ReplyDelete
  8. a'ah.. biasa la. standard harga la rm2.50 tuh sygg. ;)

    ReplyDelete
  9. perhh baru tau sal sis lama tak on9~~~

    ReplyDelete
  10. disable sbb komen byk sgt..fb engat i jul barang pe..at least ur fren nye acc ada lagi..huhu..i nga tuggu ney..da appeal da kat fb team..=(

    *neyra-tgok org laa..org comel..suara pon comel laa;)hahahahhaha!

    *babe..thx sbb feymeskan i..hakhahahaaa;)pe je u jwb dgn media ttg i?;)

    ReplyDelete
  11. hahaha. kwn i buat Fb laen sbb dah ta leyh bkk da.

    *tolong la. roomate i baru jek ckp u cumel dlm utube pon i dah nak muntah pink ni. hahaha. jawab ngan media? i think u shud do press conference of anything similiar with that la. i ni bukan PA u pon nak jawab seme soklan. td diorg sebok tnya u ade blog ke tak. i jawab, "ape korang tak reti nak cari kat dlm list tuh ke hah?" hahahaha

    ReplyDelete
  12. ciannyer anda...
    patut lamer xon9..
    xder khaba berita..
    aku merindui ko..
    hahah...

    ReplyDelete
  13. ko rindu aku? smlm dah jmpa? hahah

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S