Tweetup at Youth '10

10:56 pm

Photobucket


YOUTH '10 ? apakah? Youth '10 - Malaysia's Largest Youth Festival telah diadakan di Putra World Trade Centre (PWTC) pada 28 - 30 may 2010. dan aku malas gila nak taip panjang berjela sangat sebab energy tak recharge lagi. kepala masih tinktonk. kepala lutut semua dah tertanggal. jasad ada tapi roh macam tertinggal kat PWTC lagi. sumpah masih penat. tapi, seronok! memang event kali ini tak best sangat dari Youth '09 tapi tetap ada banda yang terjadi buat aku ingat sampai bila-bila!


28 May 2010:

bertolak dari kuantan, menaiki bas (konon mcm semangat youth gila) pukul 9.30 pagi, tiba di stesen pekeliling pukul 12.15 tengah hari. aku tak sedar bila pakcik tu drift ke apa sebab aku lena je. sampai terus pegi Youth '10 sorang-sorang macam org gila. tak bestnya lah tahun ni tiada goodie bag best macam Youth '09. dapat air kotak je? tahun lepas daopat pencuci muka, sabun, perfume dari body shop okayh! siap ada voucher coupon lagi. hahaha.

then, sms anna, dia cakap tak dapat datang. kawan tak sihat, period pain pulak. sms aman, dia cakap dia datang lepas jumaat. then aku jalan-jalan macam orang gila dalam tu, kutip benda free macam-macam! menuju ke the mall untuk makan, baru lah si aman bagitau nak datang. itu pun lambat gila aku tunggu. dia cakap, KTM tuh pancit tayar. maka, dia dan penumpang lain terpaksa tolak train beramai-ramai. terima je la alasan sampai tertidur aku tunggu aman hensem datang.

Photobucket

inilah hasilnya bila aku tak dapat tangkap gambar aman, tapi aman dapat tangkap gambar aku dulu. lebih dajal apabila beliau twitpic gambar ni. perghhh sabar je la layan kau ni aman!


29 May 2010:

Photobucket

seawal pagi, iaitu pukul 8.00 pagi aku dah siap mandi semua. semangat gila nak pegi Youth '10 lagi di PWTC. pepagi itu aku gerak dengan Syuddy, sepupu aku. and bla bla bla sampai PWTC pukul 10.00 pagi, Itah dah menunggu. lepas tuh, terus masuk and then kutip barang free, amek gambar semua. jumpa pulak dengan paeh, faiz and nizam comel. heh? comel sangat. lepas tuh jalan-jalan sampai penat. semua tempat nak pergi. jumpa pulak anna, arif, aman, qiela, dan lain-lain lepas aku lepak-lepak ngan pyro. sempat jugak jumpa beberapa artis yang aku ingat-ingat lupa nama. sampai lepak dengan pelakon dalam drama adamaya yang jadik adik shazlin poyo tu pon aku leh tak perasan. patut lah dia tanya kenal dia tak. ceh perasan. aku kutuk lakonan kau kot. heh?


Photobucket


Photobucket


lepas tu kan aman hensem baik hati open table kat KFC. belanja makan ramai-ramai kat dalam the mall. sayang aman lebih hah. ngee~ then niat hati anna nak masuk dalam youth semula. tapi hujan lebat gila. kami pon poyo konon kaya raya lepak starbuck. eh bukan. depan starbuck je lah mampu. snap snap photos lagi. tweetup tanpa plan ini adalah sangat terbaik kan?

Photobucket

lepas peluk cium anna masuk dalam youth and tepuk tampar aman nak balik rawang, kami yang lain niat hati nak tgk wayang kat times square. si julia pulak mau pulang ke kg pandan semula. maka tinggal lah aku dan jejaka-jejaka comel. konon je la nak tengok wayang. sekali tiket full. cis, baru niat hati nak lepak tidur dalam wayang sebab tak mampu pegi spa.

tskkkk tetibe mengantuk nak habskan entry ni. layan lah gambar tanpa motif jap ye.

Photobucket

Photobucket


mmg tiada motif amek gambar sebab dah bosan sangat la tuh. kami melepak di times square kat tingkat 10, minum-minum sambil mengumpat. aishh siapa cakap lelaki tidak mengumpat? sama je wok! ngee~ apa yang diorang mengumpat, aku tak boleh lah cerita kan. rahsia kami. ecehhh.. agak-agak macam dah letih lepas tuh sepupu aku fairus datang, kami pon blah ke masjid jamek dan pulang ke destinasi masing-masing. malam tuh dapat tahu, anna hilang camera kat youth. aisehmen....sian kamu!


30 May 2010:

hari ketiga konon niat hati dengan julia nak pegi world milk day kat pavi sekali semua macam takde tenaga. lepas tu ingat nak keluar ngan paeh tapi....ahhh malas cakap. hati aku hati tisu. merajuk ni. kang nanges kang bila ingat. then, terus saja ke youth. kat sana lepak dengan putera and fairus yang senget.

Photobucket

Photobucket


kami memang sepupu yang senget kepala otak tak pernah centre. aku sempat rembat dua beg nivea. lepas tuh amoi cantik tu bagi banyak pulak free gift. suka hati dia je. padahal sepatutnya lucky draw gift aku dapat sikit je. rezeki! then tak tahu nak buat apa, aku ngan fairus serta putera masuk lah photography competition by EXTRA chewing gum tuh. best jugak snap snap photo kat dalam youth. niat hati suci murni nak beli handbag tapi pikit balik malas lah. lagipun aku lepak kejap je. dapat call kena balik pandan jaya, aku terus gerak. eh tapi sempat jumpa jumma dulu. cantik betul dia. then rembat mamee beg penuh dengan cikedis baru aku blah. then petang tu jugak balik kuantan.

kesimpulannya, youth '10 tak best sangat macam youth '09. bagi aku lah kan. tak percaya tanya lah sesapa yang pernah pergi. heh? tapi, walaupun youth '10 tak best sangat tapi tweetup mmg happening. gelak sampai pengsan. guling-guling kami gelak atas tanah. heh? mentipu je. hopefully dapat lepak ngan korang lagi! boleh kita sambung gelak-gelak sambil mengumpat kan?






Photobucket

Hidup Untuk Memberi

You Might Also Like

7 comments

  1. sori....

    salah saya...

    seronok dapat jumpa nawak dan lain....

    rasa cam nak rembat contact lens byk2...

    tapi asyik lupa aje bila lalu depan booth tuu...

    huwaaaa~

    semoga kita jumpa lagi...

    ReplyDelete
  2. babe~
    apa aktiviti plg best kt sana?
    nk join tp jauhla
    kalo leh dorang wat kt JB plak
    huhu =p

    ReplyDelete
  3. I tak pergi Youth'09.. so tak leh compare. Best tak best.. depends on kita pergi dengan sapa kot.. hehe

    ReplyDelete
  4. walopon xbest,tp jelez xdpt pegi..ahaks..

    ReplyDelete
  5. yayyy! comey nye saya dlm gambar tu :P

    suke jugak jumpe sumorg sumorg pun!
    u guys rockk!!

    ReplyDelete
  6. a'ah kan kak. anna pun duk cakap ngan kawan2 yg tahun ni punya tak sebest tahun lepas. tahun lepas gila rawk! tahun ni macam skema sikit kan? pastu booth pun byk yg tak famous. btw, nice to meet u guys! :)

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S