insaf dowh! syurga cinta terbaikk!

1:05 am

Photobucket

bangun seawal pagi Photobucket tadi seperti bangun dalam keadaan terkejut akibat terkena panahan kilat. tiba-tiba sahaja tersedar dari tidur Photobucket yang lena! melihat jam di paparan skrin Photobucket sony ericsson K770i;

8.42 am.

OMG! perlu kejut cik reza bangun. dia ada meeting pukul 10.00 am. tetapi dengan Photobucket hati kecewa merudum ke bawah tanah sebab operator celcom yang menjawab panggilan. *konpem laki aku ni lupa nak cas bateri handphone lagi!* dalam hati berkata-kata; "yang..bangun la...tak pergi meeting ke..." adoyaii... Photobucket


Photobucket

kemudian cik eyra Photobucket bersiap-siap. kemanakah? oh sudah janji bersama sahabat dari kecil; cik fit *dia pun memang tak membesar sampai sekarang* pada pukul 11.00 am. mahu pergi menonton wayang di Berjaya Megamall Kuantan. semalam dah tengok tiket ada pukul 12.05 pm. kena cepat-cepat siap ni. aissshh. mengapa teruja sangat ini? hahaha. cik eyra mahu menonton filem syurga cinta. Photobucket kata cik mizi, filem itu terbaik lah! maka, hari ini mahu pergi menonton. sementara menanti ayahanda Photobucket pulang untuk menhantar cik eyra ke bandar, sempat pula cik eyra mengambil Photobucket gambar. hasilnya, terjadilah mata sebulat mata cik heliza. semangat menonton syurga cinta betul. hati berdebar-debar untuk menonton seperti dipukul ombak di lautan sudah ini. Photobucket



berbekalkan hanya RM15 di dalam poket seluar, cik eyra bergegas ke tingkat 3. tiba di GSC pada pukul 11.50 am. membeli tiket dan kemudian menanti cik fit yang lambat itu. bla bla bla. dipendekkan cerita, sudah abis menonton, cik eyra rasa syurga cinta memang best! Photobucket siapa kata filem melayu tidak hebat? hebat-lah! mampu menitiskan air mata.Photobucket tidak percaya? pergi menonton syurga cinta! sedikit petikan ayat dari filem syurga cinta yang buat cik eyra dan cik mizi ingat sampai bila-bila;

"jodoh terbahagi kepada tiga jenis. yang pertama, jodoh dari syaitan dimana apabila seorang lelaki berkenalan dgn perempuan dan kemudiannya mula berpegangan tangan, dan kemudian mengandung wanita itu dan perlu bernikah dengan pasangan tersebut. yang kedua, jodoh dari jin dimana apabila seorang lelaki jatuh cinta pada seorang perempuan tetapi perempuan tersebut menolak cinta lelaki itu lalu lelaki itu menyihir perempuan tersebut untuk mengahwininya. dan yang ketiga jodoh dari allah dimana apabila seorang lelaki yang mengenali perempuan dari pandangan mata turun ke kalbu, lalu lelaki terus meminangi wanita tersebut dan wanita tersebut menerima pinangan tersebut maka berkahwinlah pasangan tersebut. isyallah, berkekalan sehinga nyawa lerai dari badan. dan jodoh dari allah itulah yang dinamakan syurga cinta." PhotobucketPhotobucket

oke oke. sudah tamat sedikit review dari cik eyra untuk filem syurga cinta. kemudian, selepas makan roti, tetibe jek megamall blackout! then, cik eyra ke kedai buku berhampiran. masa tuh kedai buku tu jek ade lampu. hahahaha. teringat pula pada cik rara maka cik eyra membeli majalah intrend keluaran jun. oh! belog cik rara pilihan intrend bulan ini. Photobucket tahniah cik rara! penat sungguh. cik eyra pulang ke rumah Photobucket pada pukul 3.30 pm. wah! satu pencapaian terbaik sebab balik awal. dan sangat hebat apabila membawa RM15 ketika keluar rumah dan hanya membawa pulang RM0.50 ketika pulang. syabas!

eh eh. mengantuk pula menaip entri panjang seperti ini. mahu menonton zati dan si mawas pula lah di TV3. selamat tinggal. noktah.Photobucket


You Might Also Like

6 comments

  1. mata aku kan mmg cmtu hannie oitt

    ReplyDelete
  2. i yg gie semangat nk tgk cte ni ari tu.
    tak sempat nak tgk smpai ke hari ini oke
    hahhaha

    ReplyDelete
  3. tu la pasal. u dah pomote cte ni mula2 dlu awal gle, i yg tgk dlu. hahaha

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S