468x60

.

BANNER WISH CONTEST

Sunday, January 31, 2010

BANNER WISH

CONTEST!



14 JANUARI - 31 JANUARI



kenapa aku nak menang contest ni?

sebab sekali lagi FCUCOMMUNITY buat contest yang cambest jek! oleh sebab aku hanya dapat tempat ke-4 masa levelmaster contest aritu, itu tidak bermakna aku akan terus gagal. yeah, HIDUP BERANI UNTUK GAGAL ye rakan-rakan. aku nak sangat menang sebab ye lah, sekali sekala menang cambest gak kan? lagi besar hati tadah tangan lah kalau FCUCOMMUNITY buatkan banner untuk aku. lagi best kalau dapat menang banner yang comel lote. dah pomote kat kawan2 pastu traffik naik je sebab terpikat dengan keindahan banner! pasni abes semua rasa nak klik2 jek sebab banner dah cantik menggoda tak macam banner aku buat sendiri sebelum ni!

ciri-ciri banner dan saiz banner yang diingini?

oh banner yang comel dan kawai mengikut theme blog aku ni lah kan. tapi biar smart lagi stylo bebeh! nama babyeyra tuh mesty ada kat banner sebab aku punya nama kan. then nak kaler pink putih hitam merah hati atau suka hati asal nampak cantik mata memandang gitu. lepastu bila semua orang nampak rasa terpegun jek sampai nak klik banyak2 kali! size? 125x125 la. woot!


RASA NAK JOIN? KLIK BANNER KAT ATAS!
JANGAN LUPA COMMENT ENTRY INI!





wedding saiful and dina.

Saturday, January 30, 2010




wedding sape pulak kali ni kan? wedding abg epul and kak dina ... memang rasa malas gila nak menaip. so, saje nak tayang gambar je kali ni. kang korang baca entry meleret-leret korang bosan kan? hahaha. enjoy the photos! and harap maaf, kualiti gambar kurang memuaskan kerana pakai camera orang lain =)



Photobucket

selamat pengantin baru untuk muhammad saifullah and dina farhah. erk! mcm pernah ku lihat gambar ni tapi dimana ya? dalam friendster korang kot? hahahaha.

Photobucket

abg epul asyik senyum jek. tahu lah pengantin baru tgh bahagia kan? hehehe. tahniah korang and thanks sbb terpaksa berlakon semula bersanding. HAHAHA.


Photobucket

korang memang terbaik ah pilih tema pink. my fav color tuh. HAHAHA. anyway, apesal baju abg epul besar? tahu lah abg epul temok! takde saiz ek? hehehe.


Photobucket

eceh, gambar aku konpem ah ade. beriye-iye nak amek gambar. whoops! sumpah aku pendek gila. menci. apesal korang tinggi ni??

Photobucket

acara potong kek 3 tingkat. eh eh? bila ibu tanya kenapa 3 tingkat, jawab jek lah sebab nak 3 org anak. HAHAHHA. cool~

Photobucket

aku suka gila gambar ni. ntah kenapa. kak dina nampak cantik sangat. dah ah manja2 makan kek suap-suap. errrr jeles ah. meh2 sape nak suap aku makan meh.

Photobucket

tengok tuh, amek gambar berdua. memang beriye-iye lah gadis berbaju kurung biru tu kan?

Photobucket

oleh sebab bila pergi wedding, takde makanan seperti pizza, burger, chicken chop dan sebagainya yang menetapi selera makan aku, nah amek kao! kak dina bagi aku melantak 3 potong kek yang dilimpahi cream itu. nyummy~ kak dina memang saja nak bagi aku gemok lagi.


Photobucket
Photobucket

jeng jeng. kami lagi. kak dina cantik sangat kan? masa ni, before nak balik and pengantin baru pulak nak pergi outdoor photoshoot kat pantai. sumpah mesti best gambar diorang cantik gila nanti. aku suka pantai!

Photobucket

ni dah ow balik. penat. sambil sms ngan enchek sayang , sempat lah camwhore. cantik tak mata? hahaha soalan tak logik. okeh la beb, aku nak tido. esok ada satu lagi wedding perlu aku pergi. jauhhhh...kat dengkil nun.

see ya, gud nyte semua.


SELAMAT PENGANTIN BARU

SAIFUL DAN DINA !!





i love youu sayang

Friday, January 29, 2010



Being intensely loved

by that special person

provides one strength,

while loving someone special

deeply provides courage.

Love is the only thing

that can make you smile

when you are all tired and haggard.


i L♥ve youu, sayang!



Contest blogspot template jejaktrend + Ang Pao

Tuesday, January 26, 2010




yeah! contest lagi. sampaikan yashygsengal dengan enchek sayang cakap aku dah gila contest and boleh jadi ratu contest. ehem3...aku hanya menyertai contest yang betul3 cool~ doakan aku menang ye kali ni... *belum start taip entri dah suruh doa menang*

Contest kali ini aku terjumpa dari blog JejakTrend !! memang macam cool gila lagi-lagi aku tengah semangat nak CNY 2010 ni walaupun baju raya pun tak beli lagi kan? semangat buat contest JejakTrend supaya dapat "ong" lebeyh sikit sempena CNY 2010.

apa hadiah nya? semua peserta yang sah layak menerima template jejaktrend manakala satu pemenang Ang Pau akan di pilih secara rawak yang akan dilakukan dengan random.org. cool ouh!

kenapa aku menginginkan template dan Ang Pau? cis, baru nak menjawab soalan diberi ini. ini kerana aku dah nak dekat setahun jugak ah guna template kawaii pink putih aku guna sekarang tapi sedikit bosan sebab takde header *sebenarnya, aku malas pikir camne nak susun coding sebab takde masa* walaupun orang ramai cakap blog aku simple and nice tapi aku rasa nak ubah selera ah pulak. dari awal tahun 2010 lagi konon azam nak tukar template baru tapi tak terlaksana jugak sebab masih tercari-cari template yang sesuai. then, aku jatuh hati pulak bila tengok contest dari JejakTrend ni kan? macam sedap mata memandang gitu. lagi pulak ada hadiah macam cool dapat ang pau RM 88.88 itupun kalau aku terplilih dari random.org. fuh fuh jampi sikit!

so sape-sape yang nak join jugak contest dari JejakTrend ni sila lah tekan sini:

Contest blogspot template jejaktrend + Ang Pao !!



hope dapat menang. sebab aku pun malas nak pikir template lain.
HIDUP BERANI UNTUK GAGAL!




BANTU ADIK AMMAR - BLOGGER WE CARE





sekali lagi seorang insan yang memerlukan bantuan kita semua.
kempen Blogger We Care kali ini untuk adik ammar, yang masih kecil untuk memahami semua yang dia sedang hadapi. Adik Ammar menghidapi penyakit jantung (PDA) sedangkan adik ini baru berusia 2 tahun!
untuk kisah tentang adik ammar, boleh klik disini:

BANTU ADIK AMMAR

semua blogger boleh membantu adik ammar dengan meletakkan ribbon di atas di setiap blog masing-masing dan memaklumkan tentang blog anda di SINI: kempen blogger we care - adik ammar

setiap ribbon yang diletakkan akan menjana RM1 untuk adik ammar.

Mari Bersama Membantu Adik Ammar!




Girls, Love, Happiness.

Monday, January 25, 2010

Girls, Love, Happiness.


Ask yourself. Are you in love? Do u know the difference between lust and love? if it's true that you are in love, are you sure that your partner is the right one for you? THINK.

This entry is written especially for men out there. A message, that i think will help them understand what women wants in relationships. But of course, ladies out there can also take note on the things being said. Let's read what i'm gonna write in here.

GUYS, MySpace  Graphics

#1. REMEMBER! Girls are not aliens. So, please stop shivering when you speak with us.

#2. Be real & and be yourself. Girls does not need an actor in the relationship.

#3. Always remember that, boys think logically and Girls think emotionally

These are the three important facts that guys need to know about girls. How to get a girl who you like? Be a man, Be real, Be talkative, and TRUST yourself . And one of the way to please a girl you loved is by knowing what they want. Sometimes, women can be complicated and it’s up to the men give them their utmost attention.

I don't blame guys if they don't understand girls. Because sometimes, the things that seemed painfully obvious to women can go unnoticed by men! Why? Because how girls communicate is different from how guys did. Girls pick up subtle hints [and sometimes translated them incorrectly] while guys like things being said to their face. Sometimes, the key to understanding your girl is to read between the lines of what she's saying to discover what she really means. so PLEASE pay attention to this:


1. We doesn't appreciate being called fat.

2. We like to be informed in advance if you are going to be late. DON'T make a girl wait for you.

3. Be a gentleman please. Girls appreciate it.

4. Most girls enjoyed being babied and pampered by her loved one [not All, but most of them]

5. When a girl is feeling insecure, she needs reassurance from you.
Tell her she's special, which is why you picked her over the others.

6. Girls always wants to get serious and need committment to avoid heartbreak.

7. When girls told that she don't feel like talking, she means; i really NEED to talk!


so, what do you think guys? WAKE UP! Please try to understand what girls really want in a relationship so it won't lead to heartbreak.

GOOD LUCK, guys. MySpace  Graphics


PLEASE enjoy this video!


thanks to my sis, anne for helping me. =)





ME? on 8TV? OMG!

Saturday, January 23, 2010

Photobucket


heyy, got this message just now at my twitter:

8tvnitelive: On tonite's show,we've got @neyrashazeyra as the featured Twitterer and some mind-blowing info on what goes on behind-the-scenes @ Facebook.

GUYS!
watch 8TV NITE LIVE, 12:45 am tonight!


--------------------------------------------------------------------

UPDATED!!

Photobucket

thanks to my adek sayang mucuk macam, amirul
twitpic this kind of thing.
dek, u really promoting me eh? hahaha.
anyway, thanks to 8TV Nite Live for giving me a chance
to appeared in 8TV.
dear masrul and mike,
don't ask how i tweet until 20k+ in less than 1 year!
amazing huh?
anyway, for people asking about the location, and who is fahmi...
damnn aku dah kena wakenabeb ni! KANTOI hokayh.
thanks all! heart youu all!

FOLLOW ME: @neyrashazeyra




22,222 tweets - twitter addicted.

Friday, January 22, 2010

Photobucket


thank you twitter for makes my life more cheerful !!
just reached 22,222 tweets and what a nice number i got there.
and, 799 followers now which i know there's a lot of porn star adding me up.
what? 22,222 tweets?
dammit. i'm too addicted with twitter !!
from now on, all of you can call me twitterholic!

i HEART YOUU, TWITTER ♥



psttt..please follow me.




who is ultraman a.k.a otomen?


This entry is dedicated special for:

@badacma and @pakeri_otomen




who is the original ultraman?
or, also known as otomen among my twitter friends.
here, is the biodata of the original ultraman
which is called as Urutora.


Real Name: Shin Hayata / Ultraman

Identity/Class: Human / extra-terrestrial hybrid

Occupation: Agent of the Science Patrol / Defender of the galaxy

Affiliations: ally of the Science Special Investigation Team (a.k.a Kagaku Tokubetsu Sohsa Tai - Captain Toshio Muramatsu, Mitsuhiro Ide, Daisuke Arashi, Akiko Fuji, Isamu Hoshino and his civilian identity); all the other Ultramen, Kamen Rider

Enemies: Baltan, Bemular, Hippolito, Yapool, Zetton

Known Relatives: None

Aliases: Ultraman (English version of his name)

Base of Operations: Japan, Earth; later returned to the Land of Light (a.k.a. The Ultra Planet)

First Appearance: Urutora Episode #1, "Urutora Sakusen Dai-Ichi-Goh" (July 17th 1966)

Powers/Abilities: In his Ultraman form, he stood around forty metres tall, though he could alter his size at will. He had a variety of energy attacks, his best known being the Specium Ray, activated by crossing his arms in a plus formation, with the resultant bolt of energy coming from his raised right hand.

He could emit rings of light which could cut through things and streams of water to put out fires. He could teleport across light years, even between planets. He could also fly at interstellar speeds in space, and at supersonic speeds within an atmosphere. He could also run at superhuman speeds, faster than the fastest car.

After merging with Shin, he used a "Beta Capsule" to transform, holding it in the air to start the change. He can only maintain this form inside Earth's atmosphere for a maximum of three minutes, or risk death through energy depletion. A Colour Timer on his chest served to give warning if his time was running low.

History: (Ultraman) Hailing from Nebula M78, Ultraman came to Earth pursuing Bemular, who had escaped while being taken to the Monster Graveyard. Flying over Japan, he accidentally collided with a plane, causing it to crash. Remorseful, and knowing he will rapidly run out of life giving energy within the planet's atmosphere, Ultraman merged with the dying pilot Shin Hayata.

This saved the life of the human, but also allowed his alien counterpart to survive on Earth and secretly live among the humans unnoticed except when he was needed. Shin was a member of the Science Patrol, a group armed with high-tech giant robots who routinely took on alien invaders and giant monsters which threatened Japan. After defending Earth for a couple of years, Ultraman fell in battle with the monster Zetton, after his foe smashed his Colour Timer. Luckily the Science Patrol managed to defeat the creature. Ultraman's friend Zoffy came to the alien hero's rescue, separating Shin and restoring the human's independent life, then taking his ailing comrade back to Nebula M78 to be healed.

more info, you can click HERE.


why i post this entry?
it's all came up in my mind when my mentions twitter page
is FULL with two otomen who were tweet with me.
this is the prove:


Photobucket


sorry that guy name @siggplus is so menyibuk there! hahaha!






Rais Yatim such an ancient folk tales

Tuesday, January 19, 2010

imagine what? one of Malaysia minister being so famous today on twitter! and he became more famous than our own PM eventhough PM has twitter account but he did not! it's all about hashtag #yorais !!




this is when #yorais at no 3 in twitter trending topic!

credit to : azfarul.com for this picture.


Photobucket

and then,it'g going down to no 4! but he is still famous !! as a malaysian, i'm proud of it. HAHAHA.

what the heck is #yorais all about?

read here: THE STAR

Photobucket

and all twitter users start to use hashtag #yorais for this things! and i'm stucked into this also. hope that no one will be in jail just because of this!

sweet dowh!




convocation day + bad day = moody.

Sunday, January 17, 2010

Photobucket

hello !! salam 1Malaysia.

eceh gila apa aku ni? pengaruh kata-kata YB tadik kot. fuhh pagi tadi jadik MC untuk majlis penyampaian sijil untuk JPK students. aku dah rasa macam nervous kepala siput dah nak jadik MC. padahal tetamu bukan 3 juta org pon depan aku. poyo jek lebeyh. pagi2 dah sampai M.S Garden Hotel. sempat ler snap gambar kolam hotel yang menawan kalbu jiwa tenang bak air yang tak bergelora seperti itu.


Photobucket

memang tak sah blog ni di update tanpa gambar tuan rumah di tepek di sini. korang terpaksa ah kan menatap mataku yang comel tanpa pakai lens dari enchek sayang sekalipun sebab mata ku memang indah dipandang. hah, mapek lagi! bosan ketika menunggu maka hanya buat sesi bergambar secara berseorangan. al-maklum lah YB stands for Yang Bergeraklambat, maka memang penat menunggu bak bulan jatuh ke peha yang gebu. rupanya, beliau drive sendiri patut lah lambat. tapi tetap bercelaru hati yang tenang seperti telah dikocak air di kolam. terketar-ketar aku pakaikan bunga sampai salah bahagian. whoops!

Photobucket

diringkaskan cerita, sebab malas nak cerita part aku jadik MC yang sengal ubi tuh, tahniah diucapkan kepada semua pelajar yang menerima sijil tahap 1 hingga 3. fuhh, hensem juga korang ni bila dah pakai kemeja. aku tengok kat office selalu comot bagai orang minyak je. selepas majlis tamat, makan sedap kat hotel terus aku menuju ke megamall. fuhhh pergi tonton adnan sempit yang tak luas-luas pon highway dia tu. berjaya memaksa bestfriend sehati seperut dari kecik untuk teman aku. errr...rasa duit banyak habis pulak sebab ditipu perasaan sendiri pergi beli pantyliner intimate sekotak! semuanya gara-gara kotak hello kitty tuh comel sangat. kawaii!

Photobucket

lepas dah habis berjalan dengan kawan sehati seperut, aku pergi ECM lah pulak. shopping sikit-sikit, then pergi lepak mapley pulak lah kat belakang Nirwana. ayah makan itu...tosei kesayangan dia. aku? teh tarik je. ubat mengantuk aku. okayh, macam biasa, tulis entry dalam keadaan mengantuk. jadi sekarang rasa rindu-rinduan pada chenta hati maka perlu tidur kot? hahahaha. tamat.


JGN LUPA KOMEN FIRST ENTRY!






wanita bekerjaya semakin sibuk.

Saturday, January 16, 2010

Photobucket



sejak dua tiga empat menjak ni aku semakin sibuk dengan segala kerja yang macam sialan gila siput banyak. memang banyak padahal keje tak siap sebab sibuk main facebook dengan twitter setiap hari. petang tadi aku duk office bawah yang tanpa internet baru kerja aku jalan. itu pun semangat naik turun tangga office atas bawah sebab ganti akak office bawah cuti. itu lah rutin harian sabtu ku yang tak perlu lagi susah susah mahu bersenam jogging ke hapa sebab dah ada tangga peneman setia ku. sue, aku harap kao tak tergugat dengan status aku sekarang yang bercinta dengan tangga. kao ada apa? escalator? lif? atau tredmill? wakakaka gila kejam aku.

claim sheet driver Hanson, account, numbers.... omg! aku salah amek kos atau salah amek keje? waklu! apa aku mapek sini? dah ah tiba-tiba jadi ganas taip entry konon sebab demam movie adnan sempit yang insyalllah aku tengok esok lepas function kalau ada duet lebeyh hasil derma oleh YB.
请给我的电影票林吉特的明天。"oh YB tolong lah bagi aku RM10 nak beli tiket wayang." aku sangat bengang dah 2 hari adnan sempit keluar kat wayang aku tak pergi tengok lagi. lagi geram dengar sayang muchuk
aku tuh sebuk citer dia pergi tengok adnan sempit ngan kakak and sepupu dia. *cis! dush! bab2 bet pipi ye* tunggu ah aku tengok esok!

eh esok? esok ada apa? ada convocation budak2 kat opis aku tuh. aku ni keja apa? tak perlu korang tanya okayh? aku malas nak explain dah. yang aku benci esok aku jadi MC. dah ah belit pelat lidah aku sebut nama cina semua dah lah hensem sampai tergugat iman dan hati yang mudah pecah seperti kaca ni. sekali lagi mapek sorang2. abaikan. aku sendiri pon belum convo. hope dapat convo dekat perak tahun ni, aku nak pow sedara mara supaya beli bunga rose banyak2 dari cameron highlands untuk convo aku.

okayh aku dah tatau nak mapek apa. korang tatap lah muka cun tapi cumel aku kat atas tuh.kalau rasa nak pikat, jangan segan hantar borang permohonan sekali dengan gambar passport 4 keping kat kaunter 8 okayh? pesanan khidmat masyarakat: JANGAN LUPA COMMENT ENTRY ATAS SEKALI kalau tak aku tak sayang korang. tido!







Mee Goreng sedap ke?

Friday, January 15, 2010

hari ni memang sangat merepek buat mee goreng di laman sosial twitter! sambil tweet sambil masak! sedap ke? HIDUP BERANI UNTUK GAGAL lar beb! tak sedap pun bukan korang tau kan? hahaha

Photobucket

sesi membebel potpetpotpet konon nak jadi chef wan lah masak sambil tweet. sampai tengok2 mention ada 15 tak reply2. hahaha korang ni ta sabar betul lah!

bila dah siap masak apa semua, terus twitpic dalam twitter. entah ada ke yang tengok ntah sambil berkata dalam hati. terus pergi refresh page replies, jeng jeng jeng...

Photobucket

banyak woot! beratur semua, makcik kantin nak agih kan makanan ini ha. beratur ye anak-anak. eh mana makanannya , makcik?


Photobucket

hambek kao! mee goreng basah sedap wooo. sumpah sedap sebab mak aku bawak KFC pon semua tak pandang kusyuk berebut mee goreng basah di atas. seleps 10 minit, LICIN! *apesal perasan sangat ni? hahaha* tak percaya ke sedap? korang boleh lah amek testimoni dari adek aku. fuhh, nak mandi.
chow!

=_____________=





Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran www.azizwan.com

Wednesday, January 13, 2010


sticky mode:



Penyertaan Contest Lekat & Menang anjuran www.azizwan.com







Jom sertai Contest Lekat & Menang yang dianjurkan di www.azizwan.com !!

hadiah berbaloi-baloi tahu! RM50 tuh....sape yang taknak kan?

sila tekan SINI untuk join!

then, kalau korang nak join, sila jangan segan silu letak ayat ni:

"Saya tahu contest ni dari blog neyra..." beserta dengan link blog saya okayh!

pemenang akan menerima RM50 dan
referer pula akan menerima RM30!


maka, sila jadikan saya referer! bantu membantu.

contest ini akan tamat pada 13. Januari 2010 tepat jam 11.59pm.

JOM JOIN!!





BEEF LASAGNA


Photobucket



Bahan-bahan ( 6 orang )


* 300g daging cincang (aku guna brand Ramly jek)

* 1 botol sos spagethi (aku guna kimball. sebab prego....ehem2)

* 2-3 batang celery

* cendawan butang (sukahati korang nk banyak mana)

* 2 biji tomato (potong dadu)

*capsicum (potong dadu)

* 1 biji lobak merah (dihiris halus)

* 1-2 sudu besar cili boh (kalau suka pedas)

* 2-3 ulas bawang merah (cincang halus)

* 2-3 ulas bawang putih (cincang halus)

* Sedikit lada sulah

* Garam secukup rasa

* Gula secukup rasa

* Sekotak Instant Lasagna (tambah lagi sekiranya pakai dulang caserole besar, aku suka brand San Remo)

* 3 cawan air (boleh tambah sekiranya tak cukup)

* 2 sudu besar mentega

* 4 sudu besar tepung gandum

* 1 peket Mozarella cheese (115g)

* 1-2 cawan susu

* Sedikit garam untuk perasa


Cara-cara

1. Panaskan oven 180 C

2. Di atas dapur, panaskan minyak untuk menumis. Tumiskan bawang merah dan putih sehingga naik bau.

3. Masukkan cili boh, tunggu sampai pecah minyak, kemudian masukkan daging cincang.

4. Masukkan sedikit air, tunggu sehingga daging sedikit masak dan tambahkan garam.

5. Masukkan sos spagethi, dan sedikit gula jika perlu.

6. Masukkan sayur-sayuran tadi, tunggu sehingga mendidih, padamkan api.

7. Sediakan sauce pan, panaskan.

8. Cairkan mentega, kemudian masukkan tepung gandum, kacau sehingga sebati.

9. Alihkan dari api, masukkan susu, kacau sehingga tepung tidak berketul, barulah di panaskan semula.

10. Masukkan cheese, kacau setiap masa, masukkan garam sedikit. Kemudian padamkan api.

11. Sediakan dulang caserole, sapukan minyak, dan aturkan kulit lasagna sehingga menutupi bhg bawah dulang.

12. Tuangkan sedikit kuah daging tadi (tujuan kuah berair supaya kulit lasagna tadi tak perlu dimasak terlebih dahulu) dan tuang sedikit cheese sauce tadi.

13. Selang-selikan, dan bahagian atas sekali ialah kulit lasagna, tuang cheese sauce selebihnya ke atas kulit lasagna (pastikan kuah daging tadi menenggelamkan sebahagian besar adunan lapisan tadi)

14. Bakar dalam oven 180 C selama 40 minit, atau sehingga masak (apabila dicucuk, kulit lasagna telah lembut)


MAKAN TIME. slurrrrppppp burpppp kenyang!





contest lagi! RM20 untuk dimenangi

Monday, January 11, 2010

CONTEST





beliamuda {dot} com sedang mengadakan contest untuk semua yang mempunyai blog dan seorang rakyat Malaysia. Hadiah ditawarkan RM20 dan pemenang akan dipilih secara rambang. Tiga pemenang akan dipilih untuk contest ini.

Selain itu, dua pemenang akan dipilih daripada referral terbanyak kepada contest ni. Referral saya untuk contest ini ialah beliamuda {dot} com.

Sila semak lebih lanjut di entri contest menangi RM20. klik SINI

contest yang sangat senang! apa lagi? jadikan saya sebagai referral!





I’m going to smile


Photobucket

I’m going to smile and make you think I’m happy,
I’m going to laugh,
so you don’t see me cry,
I’m going to let you go in style,
and even if it kills me - I’m going to smile.

thank you, for everything.
baby love you so much.

◕‿‿◕



anugerah juara lagu 24

Sunday, January 10, 2010




gambar: credit to TV3



CONGRATULATIONS to AIZAT sebab menang anugerah juara lagu!!

aku malas nak cakap banyak sebab aku rasa pening lalat dah nengok mentions twitter semua cakap pasal #AJL24. terbaikk wooott!! aku tinggal seminit jek pon korang duk mention banyak2. and kredit kuh juga habis tweet guna SMS. hahahaha. dan mulai esok juga, Facebook aka mukabuku akan merudum populariti sebab pengacara AJL24 sebuk duk cakap pasal twitter!

Anugerah Juara Lagu 24 winners:

Vokal Terbaik: Black - Aku Rindu Sayang Kamu

Persembahan Terbaik: Aizat - Kau Aku

Tempat ke-3: Faizal Tahir - Bercinta

Naib Juara: Yuna - Dan Sebenarnya

Juara: Aizat - Pergi

yeah, aku update blog sambil tengok AJL 24. hahahahaha!




Blogger - We Care




Setiap blog yang meletakkan ribbon di atas akan menyumbang RM1 kepada en. megat. Anda boleh mengikuti apa yag tersurat dan tersirat tentang en. megat di post ini: Tangisan Aku, Isteri dan Anak-anak

more info: CLICK SINI



its all starts with alphabet N!

Saturday, January 09, 2010

petang tadi dapat tag dari adik manis, julietANNA. mcm anna, aku juga dah lama gila tak kena tag. Oleh sebab anna cakap aku WAJIIB, maka bangun juga aku dari kepenatan nak buat tag ni.

Rules: It's harder than it looks! Copy to your own blog, erase my answers, enter yours, and tag five people including the person who tagged you. Use the first letter of your name to answer each of the following questions. They have to be real.. nothing made up! IF the person before you had the same first initial, you must use different answers. You cannot use any word twice and you can't use your name for the boy/girl name question.



What is your name : Nor Azri Syahirah

A four Letter Word : None

A boy's Name : Nafisz

A girl's Name : Neyra

An occupation : Nurse

A color : Nude brown

Something you'll wear : Necktie

A type of food : Nutella chocolate!

Something found in the bathroom : Nail clippers

A place : Nebraska

A reason for being late : No transport

Something you'd shout : "No way!!"

A movie title : Night before Christmas

Something you drink : Nescafe

A musical group : N’Sync

An animal : Nighttingdale

A type of car : Nissan

A type of fruit : Nectarine

The title of a song : No Christmas for me by Zee Avi



I want to tag

julietANNA.
mrx_lonely
broSKL
tulangikankewl
enydiamond







puding roti simple dan sedap.

Thursday, January 07, 2010

PUDING ROTI


bila dah semua orang sibuk tweet pasal puding roti gara-gara @lyshabella mengidam macam tengah bunting gajah, si @nzms_ein pulak mintak aku post resepi, ni hah habis rajin aku buat entry ni! korang buat lah kat rumah yer...

Photobucket

Bahan-bahan:

* 6 keping roti (nak expired lagi ah digalakkan dari korang biar je sampai berkulat)
* 30 gm mentega dicairkan
* 80 gm kismis
* 4 biji telur dipukul
* 475 ml susu segar
* 150 gm gula halus
* 1 sudu kecil esen vanilla


Cara-cara

1. Carik- carik kecil kesemua 6 keping roti tadi dan susun atur ke dalam bekas yg bersesuaian.

2. Tuangkan sama rata mentega yang dicairkan tadi ke atas roti. Selepas itu
taburkan kismis ke atasnya.

3. Di dalam mixing bowl pukul rata telur , susu segar, gula dan esen vanila.
Setelah siap tuangkan ke atas mangkuk yg berisi roti tadi.

4. Bakar di dalam oven dengan suhu 175 C selama 45 minit.

5. MAKAN!


*ramai cakap sedap makan time sejuk. tapi, aku suka makan tengah panas. syoookk woooo! garing jek rasa roti tuh.



hidup berani bukan untuk gagal selamanya

Wednesday, January 06, 2010


duet masyuk menandakan sedikit sebanyak wishlisht termakbul. yer terima kasih lah. walaupun wishlist no 1 saya tidak dimakbulkan, tapi sedikit sebanyak dari wishlist 2010 saya sudah termakbul. ya,
HIDUP BERANI UNTUK GAGAL! aku akan terus berusaha supaya kegagalan arwah 2009 tidak akan berulang lagi.

Photobucket

korang tahu rutin hidup aku sekarang macam ne? pagi bangun pukul 6.30 am, mandi pakai baju siap semua lah yang patut, then tidur semula sampai 7.30 am. walaupun masa yang ada 5 minit pun, aku akan tidur jugak. masa itu emas. hahaha. bangun tidur dengan tudung herot berot tu aku siap pergi masuk kereta untuk tidur lagi. hahaha tak biasa dowh bangun pagi sangat! macam zaman pergi sekolah. sampai office ayah aku, aku sambung tidur dalam kereta lagi sampai lah 8.25 am. then pergi office aku pukul 8.30 am sampai. kerja sampai nak pengsan sebab aku HIDUP BERANI UNTUK GAGAL! balik dalam 5.30 pm or 6.00 pm, aku layan cinta balqis kejap, then tidur pukul 8.00 pm! memang tak senonoh disitu. pukul 10.00 pm aku bangun, online kejap. pukul 12.00 pm aku tidur. aishhh memenatkan betul! tapi...

Photobucket

usaha berbaloi-baloi bak kata penaja utama,celcom. memang mentipu sebab langsung takde kena mengena. tadi boss aku bagi gaji. oh yeah!! semua orang boleh pergi main jauh-jauh tanpa niat di hati nak pow aku dengan gaji pertama aku. boleh lah dikatakan gaji pertama. untuk december 2009 aku kerja 5 hari je. baru start kan. so yang kat atas ni gaji untuk 5 hari jasa aku taburkan. sikit jek la. tunggu 5 haribulan febuari nanti aku tayang banyak sikit duet gaji. terima kasih juga untuk Lucy Angel sebab bagi aku topup RM50 sebagai hadiah aku menang contest. sekarang semua boleh sambung main congkak bawah pokok sena sebab jangan harap aku nak share kredit sebab maxis dah kata dah share topup tergendala buat masa ini. hahaha gila kejam. dan juga untuk seorang rakan yang dah bayar hutang aku sebanyak beberapa ratus ringgit tadi. yeah memang masyuk tapi hanya untuk sementara. kenapa? adalah rahsia hati aku, korang tak payah sibuk. ahaks!

eh masa untuk tidur.
tak larat.
good nyte semua.

T_________T



bunny girl seksi kena rogol depan rumah

Monday, January 04, 2010



Hari ke berapa entah sudah kerja tapi, baru hari ni saya ke office memakai mekap. Semangat kembali ke sekolah mungkin sampai snap gambar juga muka dah macam muka budak umur 12 tahun dan mungkin itu juga salah satu factor saya asyik di-mengorat oleh budak sekolah di myspace. Kelihatan mata sangat teruk macam ada airbag di bawah mata kerana semalam tertidur lewat sedikit dari waktu yang sepatutnya demi menyiapkan tugasan rakan yang tersayang. huwarghhh … menaip entry juga dalam keadaan mengantuk kerana bangun seawal pagi untuk pergi kerja mengalahkan semangat budak darjah satu mahu ke sekolah.

Photobucket

Balik dari kerja, dengan semangat membara kerana baru sahaja dapat tahu menang contest dan akan mendapat topup RM50, saya menjadi semangat juga untuk makan banyak. Al-maklum lah hari isnin kan hari wajib saya beli pokis panas. Ahhhhh….ramai sibuk Tanya apa itu pokis panas tapi tidak mengapa, entry kali ini akan bercirikan makanan semata-mata.

pokis makan Pictures, Images and Photos

Ini lah pokis dan sangat sedap makan panas-panas. Kakak anne beritahu, dekat tempat dia makanan ini dipanggil kuih keretapi. Tempat kamu pula bagaimana?

Photobucket

Ini pula satay ikan, dan steamboat cucuk yang marvelous rasanya. Oh yer, sejak aku duduk KL baru aku tahu satay ikan ini ada nama lain iaitu lochin. Adeh macam nama apek cina mana pula. Tapi kat KL sangat tidak sedap rasanya. Kat sini best gilewwww… masa dulu, bila hujung minggu mesti tunggu pakcik naik motor jual satay ikan. Dulu harga seposen secucuk. Sekarang? 4 cucuk seringgit. Huhu…

Photobucket

Ini dinamakan prosperity beef versi pasar malam. Ya allah memang sangat lah sedap rasa hingga menjilat jari dan tidak cukup-cukup sudah lah itu murah pula hanya RM3.50. memang berbaloi baloi.

Photobucket

Ini pula daging arnab putih macam dalam cerita dayang senandung mengidam mahu makan daging arnab putih. Eh bukan! Ini tidak boleh dimakan jika tidak disembelih tapi buat satay pon sedap! Hahaha. Arnab ini kepunyaan budak belakang rumah saya, masa ini arnab ini sibuk bermain lumpur hingga semua bulu putih suci murni itu ternoda. Ish ish…sodap ini makan ekau!

Penat lah bebel. Nak stop. Lalalala! Jumpa lagi.



thank you Lucy Angel!




tika saya melihat entry di blog ini: http://littlemsangel.blogspot.com/ , sumpah saya rasa nak jerit lompat bintang tinggi tinggi sebab tengok nama saya tertera indah di situ.

"Hadiah Pertama: Bagi yang memenangi tempat pertama akan disembahkan dengan topup berjumlah RM50 dengan seikhlas hati daripada pihak penaja aka aku lah tu. Dan pemenang dia adalah..."

apesal saya teruja sangat? well, i am the winner! of course lah teruja gila. selalu menang contest tak pernah dapat hadiah best mcm ni. TOPUP RM50 okayh!! last saya menang topup paling banyak pun RM15 dari contest blog cik aple! fuh fuh. rasa nak senyum sampai keluar office kejap lagi.

ini jawapan terbaik tulus dari hati yang ikhlas rasanya:




Thank you Miss LUCY ANGEL!!

and you are my angel. i love youu babe! ♥







lady in red !!

Sunday, January 03, 2010

dengan ini dimaklumkan saya telah terpesong pemikiran dan lari dari planning yang sepatutnya mahu beli baju padini tapi terjatuh hati beli baju banana republic dan terpaksa dengan berat hati mengeluarkan duet sebanyak RM35! mula-mula memang dah padamkan niat di hati nak shopping baju sebab dalam padini tuh baju yang menjadi idaman hati cuma ada saiz XL dan sangat besar maka tidak jadi beli apa-apa. tapi, selepas melantak dengan jayanya kat pizza hut terjumpa pula baju merah yang buat hati jatuh bergolek-golek ke tanah! dengan perasaan jelek ketika pembaca membaca entry ini tapi saya peduli hapa sebab ini blog saya, maka saya menulis entry ini untuk menayang baju baru saya and yeah baby, im lady in red!


seperti biasa, tidak sah blog ini kalau tidak ada muka tuan rumah...


Photobucket

terasa comel bila snap picture begini dan saya tahu kadang kala nak perasan diri sendiri comel tak salah bukan?



Photobucket

muka tak mandi terus try baju baru dan ya, saya pakai inner shirt hitam sebab saya bertudung!



Photobucket

oh yeah! berbaloi baloi dan rasa tak menyesal pilih warna merah dan bukan purple or hijau sebab saya sedikit keliru dalam memilih warna baju ketika shopping.


oh yeah saya sudah jatuh hati pada lagu menatap matamu by aril sejak dua menjak ini dan tambah lagi ada insan istimewa nyanyikan lagu ini untuk saya semalam. ehem ehem. thank you, dear! kalau you tuh aril dah lama dah i ngorat. hahahaha!



Lirik Lagu Menatap Matamu – Aril AF7

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi
Bersamanya kala suatu nanti

Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu
Andaikan kau dan aku bersatu
Dunia ini berseri selalu

Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia
Kuingin dirimu turut merasa
Rasa rindu untuk menatap matamu
Menatap matamu

Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap
Jika kau sudi menemaniku
Takkanku lepas walau sedetik pun




 
Design Downloaded from Free Blogger Templates | Free Website Templates