Contest 3G

2:42 am

Contest 3G




Contest lagi? dah berapa banyak contest dah aku masuk. alhamdulillah, ada lah jugak yang aku menang. tapi, lagi banyak kalah dari menang. hahahaha. kali ni contest apa pulak ek?

Contest 3G - Gambar Gelak Guling. bak kata enchek zul, contest ini dibuat untuk memeriahkan lagi suasana awal tahun 2010 blogger, merapatkan silaturrahim sesama blogger, mencari gambar yang top of the top.

Contest ini akan berlangsung dari 1/1/2010 hingga tarikh diberitahu kelak oleh enchek zul.

ini gambar yang aku nak pertaruhkan untuk contest kali ni. hehehe.

gambar adek aku, faiz dan rakan-rakan di pagi raya. aku sendiri tak sure apa lah yang mereka ngah buat. dua ekor mamat berbaju melayu sedang cuba skodeng orang tengah berak tapi aku pun musykil sebab takde orang dalam jamban sebab pintu terbukak kan? mungkin orang tuh tengah berak tepi jamban dan mereka syok jek skodeng sambil tak perasan sorang minah cun yang on the way nak pegi berak jugak tuh terkejut tengok akiviti tak senonoh dua ekor mamat hensem di pagi raya! dan mungkin minah cun itu juga join mereka skodeng beramai-ramai sambil tahan bau busuk yang berleluasa satu kampung.

aku tatau la lawak ke tak korang tengok gambar ni:



Photobucket


Cara hendak sertai contest ini adalah dengan cara anda meletakkan gambar yang boleh membuatkan orang yang tengok [email protected], Jika iannya sampai berguling2 markahnya pun sudah pasti lebih.

Syarat2 hendak join contest ini :

* Mestilah mempunyai blog tidak kirala blog berbayar ataupun percuma

* Follow twitter enchek zul

* Follow blog enchek zul

* Pastikan anda membuat entry khas untuk contest ini bertajuk - Contest 3G

* Pastikan anda meletakkan gambar diatas di atas post entry tersebut

* Linkkan balik kepada blog enchek zul

* Pastikan juga setelah selesai anda membuat entry atau join contest ini, ada drop comment di blog enchek zul beserta url/link entry tersebut.

Cara markah dikira :

* Semakin Cantik dan lawak/kelakar gambar anda hingga boleh membuat orang tersenyum dan sebaliknya maka makin tinggi peluang anda untuk menang dalam contest ini.

* Seharusnya iannya gambar anda, rakan, keluarga. Jika diambil dari internet dan bukannya asli, maka markahnya kurang.

* Pastikan semua perkara diatas telah diikut step by step tanpa tinggal atau tertinggal 1 pun.

* Anda boleh menambah sebarang effect atau ayat kedalam gambar untuk menambah seri gambar itu lagi

nak tahu hadiah contest ni? jangan segan klik sini: enchek zul

You Might Also Like

6 comments

  1. Thankz coz join my contest...

    ReplyDelete
  2. punya lah rajin join contest...
    ingat tau kalau ada contest bleh dapat BB roger cepat2. haha.

    gud luck!

    ReplyDelete
  3. huhuhu...gmbr yg menarik...hehe

    ReplyDelete
  4. aku pun da join, hehe.

    http://www.dilarangmelarang.com/2010/01/contest-3g-gambar-gelak-guling.html

    ReplyDelete
  5. asal terkepit tuh dear, haha lawak2..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S