siapa Melda Ahmad?

12:43 am



korang kenal minah nama Melda Ahmad ni? eh tak kenal kenapa? kenal la. kenal la. hohoho. dia ni best. eh sejak bila aku minat dia? hoh! lagu dia lama dah. tapi aku baru tahu bila baca belog makcik yenadey pasal lagu ni. dah dengar, terus jatuh hati. hoh! melting gila wa cakap lu. siap dah terhafal dah lagu dia.

Nama minah comel ni Imelda Ahmad tapi lebih dikenali dengan nama Melda Ahmad. menyanyi dari umur 5 tahun. aku dulu umur 5 tahun baru terkedek-kedek masuk tadika belajar baca ABC. dan dari sekolah juga Melda Ahmad ni aktif menyanyi, dan berlakon di pentas-pentas sekolahnya. eh? aku takde bakat macam dia. aku dah la pemalu. 
*merendah diri* 




si comel ini memang sedap suara. kamu pernah dengar lagu putus? lagu kimia? dah putus takde lah kimia. eh merepek. tapi lagu ni memang buat aku ketagih. hari-hari dengar lagu dia. lagu dia jugak aku pusing di pemain muzik aku. nak dengar lagu dia? korang cari la sendiri. eh aku tak jahat sangat. meh aku bagi link dan lirik:



Download Lagu Putus - Melda Ahmad

Aku duduk sendirian di kamarku
Menangis kesepian keranamu
Kau tinggalkan aku
Kau cari yang lain
Tergamakmu merobek hatiku

Aku duduk sendirian di kamarku
Menangis kesepian keranamu
Kau tinggalkan aku
Kau cari yang lain
Tergamakmu merobek hatiku


Tapi setelah kau pergi aku
Mendapat lebih baik darimu
Dia hargai aku
Dia sayangi aku
Lebih dari padamu
Aku ingin kau tahu
Betapa ku gembira
Tidak lagi bersamamu
Namun pastinya
Nanti kau akan sedari
Yang kau perlu cintaku
Yang kau perlu cintaku
Yang kau perlu cintaku



Download Lagu Kimia - Melda Ahmad

Aku mula jatuh hati kepadamu
Setelah kau kata cinta padaku
Masing-masing dulu punya pasangan
Akhirnya kita bersama
Pertama kali kita bersua bertentang mata
Terasa ada kimia di antara kita

Chorus
Kau kucup pipiku
Kau bisikkan cintamu
Kau kata baby I love you
Kau cairkan hatiku

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu


Ulang Chorus

Bahagia
Ku rasa disaat kita berdua bersama
Memandang bulan terang
Menyaksi bintang-bintang
Kau seru akulah pelangi cintamu
Kau seru akulah pelangi cintamu




hah nanti dah dengar, hati batu membeku pun boleh jadi selembut gula-gula kapas tau! sumpah aku tak tipu. masa dengar tu cuba korang menghayati sikit lagu tu. tutup mata dan dengar dengan telinga hati jiwa ke? ahaks! aku terlebih jiwang sudah. siapa yang nak lebih kenal siapa Melda Ahmad, mari lah LIKE Fesbuk beliau di: SINI. agak-agak laling ku, Fida Aishah atau adik ku, Ainan Tasneem boleh tak cover lagu ni? permintaan special. hahahaha! sekian, terima kasih. len kali aku promote lagu lain pulak. okthxbai!

You Might Also Like

12 comments

  1. Dah lama discover Melda Ahmad jugak la.Memang talented.
    Dengar jugak Diandra Arjunaidi :)

    ReplyDelete
  2. Wahhhh ! Hahaaa..

    Best gile kann.. I dgr pon dah jatuh hati sangat2... Weee

    ReplyDelete
  3. pernah dgr tapi tak tahu sapa yang nyanyi..thanks for sharing =]

    ReplyDelete
  4. @loq; Diandra Arjunaidi? ok try nnt :p

    ReplyDelete
  5. @sue; kau siap buat lagu blog. sgt takleh blah

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S