Your Url Story Contest

11:15 pm



hidup semakin bosan. bila tengah kat UTP, nak sangat cuti. bila dah cuti mula lah merepek bosan nak balik UTP. dulu, mungkin nak sangat cuti sebab nak jumpa dia. sekarang? janji tinggal janji. okayh, tak payah nak merapu baca cerita sadis aku. meh kita proceed dengan contest dari Mera Zati ni.. sekali sekala join contest macam ni best la jugak kan?

Your URL story? maka, kena taip hikayat merong mahawangasa la ni? eh bukan. hikayat URL ieyra.com ni kan? okayh, dari tahun 2007 aku mula blogging, aku guna URL: babyeyra.blogspot.com .. tapi, sekarang aku guna domain sendiri, ieyra.com .. dari March 2010 maka, baru je la lagi ieyra.com ni. kalau korang taip babyeyra.blogspot.com pun still redirect ke ieyra.com sebab aku mana guna hosting sendiri pun kan? ieyra.com ni ada orang bagi nama. setelah bermingguan aku pening pikir nama blog ni macam nak bagi nama anak baru lahir. mana dapat domain? beli ke? tak! ada orang sponsor. aku kan miskin, mana mampu. abang aku, merangkap owner 1oasis.com yang sponsor. eh kalau korang nak pergi beli domain and hosting kat 1oasis, silakan lah. eceh...promote pulak.

so apa makna ieyra.com? sebenarnya disebut begini ye, i - eyra - dot - com. i tu saya. eyra tu nama aku la kan? tapi lantak lah dah semua pun memang leh sebut camna pun. asalkan domain aku tu senang disebut. pendek dan ringkas tapi padat gitu. padat kah? hahaha! ye la, ieyra.com kan senang nak taip. takkan lah aku nak letak babyeyra.com. macam tak matured langsung. nak letak nama betul, domain tu ada orang pakai dah. kecewa la jugak tak dapat syahirah.com. eh dah merepek pulak macam bedtime story. ok, tu je la hikayat cerita dongeng ieyra.com ni.

saya ingin mengetag menembak dua rakan untuk contest ini:

-ayeem bapak ayam
-lassie gewdix

You Might Also Like

1 comments

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S