berita penting sedang bersiaran langsung.

8:44 pm

Selamat pagi Photobucket yang indah. *bangun tidur je terus rasa mahu ber-blogging* bersiaran dari ceruk hutan beranang. Eh mengapakah? Saya terlalu sibuk sehingga lupa mahu blogging tempoh hari tentang kepulangan saya ke ceruk hutan ini untuk beberapa hari. Semuanya gara-gara “Mr. R” a.k.a redo session di kolej. Tapi rupa-rupanya kami tiada redo untuk mana-mana paper. Oke, sila bersyukur Photobucket kerana result TIDAK RASMI saya sangat memuaskan. *sygg, nak hadiah ea. Penat belajar tau!*

tiada apa yang berlaku sepanjang saya berada disini. Kecuali saya mendapat kejutan meng-gugur-kan jantung saya tiba-tiba pada malam 3hb june 2009. Apakah? Photobucket

Eh eh. Malam itu sedang bergembira twiiter-ing bersama yang lain, saya mendapat sms dari si dia yang tersayang. Photobucket Eh eh. Dia berada di KL? Tiada percaya lah! Selepas sejam ber-sms hanya menanya lokasi sebenar encik boyf, dan masih juga tidak percaya, dia akhirnya telefon. Eh! Betul lah. Dia ada disini! Omaigod. Bukan petang tadi dia ada di kedah kah? Ciskek. Kena tipu. Sebab dia cakap mahu buat surprise tiba-tiba. Hadiah Photobucket rindu utk saya. *oke sila muntah sebab telalu jiwang* baru jumpa 14 hari yang lepas sudah rindu-rinduan ini. Oke oke. Encik boyf saya ini memang sedikit gila. Ingat kedah itu dekat kah? Sesuka hati mahu beri kekayaan pada syarikat bus itu sebab datang KL hanya untuk beberapa jam. Eh membebel pula. sila bersyukur. Terima kasih sayang.Photobucket

Maka, keesokkan hari nya kami Photobucket ngedate di kajang. Oh apa lah yang ada di kajang tuh. Tapi hanya kerana kemalasan diri melanda untuk bergerak ke mana-mana, kami hanya melepak di sekitar kajang. Tiba sahaja di kajang, terus membuat serbuan ke McD. Perut yang sudah berbunyi lagu dangdut itu menuntut set lunch meal Photobucket yang berada di McD. Woahhh… meng-order macam-macam. Sehingga lah perut kekenyangan. Photobucket

Selepas itu kami pergi pula ke metro kajang. Eh eh. Dengki betul. Photobucket Metro kajang memang macam taik mahu buat saya lebih kurus. Semua tangga bergerak itu tidak bergerak. Eh eh tiada terpikir pula mahu guna lif. Haha. Mahu menonton wayang tapi melihat harga tiket yang mahal dan berfikir status lokasi wayang yang agak tidak memuaskan, *oit lain kali buat panggung wayang berkualiti sedikit. sudah lah tiket mahal* maka, batalkan sahaja rancangan menonton terminator.

Kemudian kami berlari-lari anak ke metro point pula. tipu sahaja berlari-lari. Berjalan-jalan di tengah panas juga sudah buat kami keletihan. Cadangan setrusnya mahu bermain bowling. Eh eh encik boyf saya ini tidak bosan kah sudah hari-hari main bowling? Tiba-tiba hati jatuh merudum ke bawah tanah. Photobucket Ada tournament pula. lane full! Batalkan lagi rancangan kedua itu. Then kami ke pusat karoke pula. selepas membuat tempahan, kami ke pusat game pula. aduh! Nak main tembak-tembak di lost world tapi rosak sudah. Then lawan Daytona dengan encik boyf. Dan semestinya sudah pasti bahawa cik eyra kalah dengan teruknya. *saya mengaku saya tiada mahir bermain game kereta. Tembak-tembak boleh*

Photobucket

Selepas itu, melepak di starbuck pula menunggu masa untuk berkaroke. Oke, sesudah itu, masuk ke pusat karoke itu awal sedikit dari waktu tempahan, dan encik boyf juga melalak sehingga berbelas-belas lagu selama sejam. Saya? Hanya menyanyi lagu ada cinta dan my heart.Photobucket Malu lah. Tiada mahir menyanyi juga. Gambar di atas menunjukkan saya bersama encik boyf yang sudah botak di pusat karoke. Photobucket sila abaikan keadaan saya yang ke-gemuk-kan di cuti semester yang panjang ini.

Photobucket

Selepas tamat waktu, kami ke metro kajang pula. bercadang untuk pulang. Tiba-tiba encik boyf menyuruh saya sms cik ainy, Photobucketadiknya. Semuanya gara-gara dia kemalasan untuk berjalan kaki ke KTM. Yeah! Dapat lah jumpa budak nakal cik ainy ini. Tapi, sangat lah lambat menanti Photobucket limosin biru cik ainy tiba sehingga kami keletihan. Jangan marah ah cik ainy syg.


Photobucket

Cik ainy tiba bersama Photobucket limosin birunya di depan metro kajang. Menjemput kami dan kami ke kedai makan Photobucket pula. motif sebenar? Encik boyf mahu bermain game di cc sebelahnya. Saya dan cik ainy hanya melepak di kedai makan. Hati berasa sangat teruja Photobucket dapat berjumpa bersama cik ainy syg ku ini. *terlalu teruja sehingga terlupa sudah mahu mengambil gambar berdua* Kemudian, saya, cik ainy dan encik boyf ke rumah kak ana. Siapakah? Kakak mereka. Mengapakah? Cik ainy itu mahu mandi dan ambil cik awa, anak saudara mereka di rumah. Oke, sangat banyak kejutan. Bertemu pula dengan cik awa. Hanya mengenali beliau dari dalam blogger dan myspace sahaja sebelum ini. *cik awa, banyak koleksi cerita jepun kamu? Mahu pinjam!*

Selepas itu, kami menghantar encik boyf ke KTM. Si dia yang tersayang sudah mahu pulang ke kedah yang tercinta. Eh eh sedih pula. Photobucket terima kasih syg. Susah-susah pula kamu ke sini. Jumpa lagi ya. Oh then, cik ainy menghantar saya pula dan saya pulang Photobucket dengan selamatnya. Eh eh terasa rindu pula kepada cik ainy. Eh bukan! Rindu sama encik boyf saya. *baru sahaja jumpa sudah rindukah?* Photobucket

oke sila berhenti bersiaran ya cik eyra. mahu pulang ke kuala lumpur pula meninggalkan ceruk hutan beranang. selamat tinggal semua. Photobucket

You Might Also Like

14 comments

  1. aduhai,die..hihi..gembire betul jumpe encik boyf..kihkih..moge happy2 selalu tau!!~~

    ReplyDelete
  2. mestilah. melonjak2 hati gembira ni.

    ReplyDelete
  3. woit..
    balas dendam ker??
    panjang nyer nak bcer..
    ish2...

    ReplyDelete
  4. HAHAHA. memang! sebab aku bosan duk beranang ni. itu tanda nyer aku bosan la tuh.

    ReplyDelete
  5. hahaha. saje je sebab rajin sgt2 dah ni buat karangan.

    ReplyDelete
  6. xXx-makin kurus3 June 2009 at 23:11

    x ske2...pnjang sgt!!!hahaha..wat la dlm bentuk point2..wakakaka

    ReplyDelete
  7. HAHAHA. ta bley blah nick name ko. makin kurus? tak boley terima dowh! ko makin gemok! :))

    lantak ah panjang2, blog aku! hik2. point? kalau assignment pun kna taip panjang taw. mana ley point2. tolak markah! HAHAHA

    ReplyDelete
  8. xXx-kurg berat sket4 June 2009 at 03:58

    markah???zaman kuno mungkin..tolak grade ade la..hihi..joking..cis ko gemok!!!lallaa

    ReplyDelete
  9. kureng ajar btol la. ko engat ko kurus sgt ke hah? section 2 wars! yeahh!

    ReplyDelete
  10. xXx-lagi kurus dr anda4 June 2009 at 07:59

    ko tlg la jgn bawak cklat bnyak2..dari aku kurg makan coklat jd tergoda tgok cklat dalam pti ais ko tuh..hahhaa.section 2 wars!!!!

    ReplyDelete
  11. lg kurus kunun. ko lupa ke kite timbang berat aritu sape lg berat? HAHAHA. perlu ke aku mention disini berat badan anda? HAHAHA. aku nak amek stok coklat lg nnty. pasty ko tergoda bila aku update isi perut peti ais aku uh

    ReplyDelete
  12. xXx-lagi kurus dr ko4 June 2009 at 09:28

    weyt..ko yg pelupe..ko la lagi berat...farah jadi saksi...hahhaa....kantoi di situ..lallaa..mgkin ko dah bhagi 2 nilai berat ko..tu yg jd ringan tuh..hahahhahahahaha

    ReplyDelete
  13. ko yg lupa. sebenarnya cik fara lagi berat dr semua. jgn mara ye fara...

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S