idk wut happened to me lately - no mood.

10:32 am

status; mood hilang melayang ke negeri orang.

lokasi; ruang kegelapan ku.

masa; malam yang tiada cahaya dan sinar kebahagiaan.


first of all, kali ni saya, neyra shazeyra nak update entry ini dalam keadaan kuak lentang kupu-kupu gaya bebas. maaf, atas penggunaan "aku" dan bukan "saya".

Photobucket

few days ago, aku ke megamall. berjumpa sahabat baik kuh. dan watak paling penting hari itu ialah encik aqqad. harap maklum, beliau adalah BFF aku. apakah itu BFF? sejenis makanan kah? BUKAN! BFF stands for Best Friend Forever. yes, sudah 6 tahun kami berpacaran bersahabat baik. hari lahir beliau sudah lama berarak lalu. tapi kami baru sahaja ada kesempatan mahu menyambut nya.

"selamat hari lahir, aqqad. moga kamu panjang umur.
moga kamu kurus dan kacak sedikit selepas ini.
eh maaf. tiada sengaja itu."



Photobucket

aku dan rakan-rakan ke McD sejurus melihat jam sudah tepat pukul 12.00 tengah hari. biasalah, waktu lunch je konpem semua serbu ke McD. hanya meng-order Mc Chicken lunch meal setiap sorang. makan sampai kenyang! perut kembung minum sprite!

Photobucket

oh, maaf lah sahabat. tiada kek hari lahir seperti kebiasaan nya. tapi, ade si katak hijau comel untuk kamu.kalau tahun lepas aku bagi dia cokelat mahal murah, kali ini dia dapat katak hijau. padahal itu je sempat aku rembat kat kedai ninety nine masa tuh. melayang lah jugak ber-belas ringgit.



hah, ape korang nampak ke tak poster kat atas ni? "who says you're only young once?" yes, aku dan rakan-rakan menonton 17 again hari itu. malas ah aku nak review panjang-panjang kat sini macam cik mizi kacak selalu buat dalam blog dia. aku cuma nak cakap, movie ni not bad tapi kualiti wayang time aku tengok masa tu macam hampeh! woit GSC, korang ni tayang movie macam ape jek. takde kualiti. baik aku beli DVD cetak rompak lanun je.



bersambung lagi...


ok tamat cerita hari itu. hari lain plak, aku pegi ECM. jalan-jalan. sms kak emy kata aku ade kat ECM. dia cakap nak jumpa. sekali tak jadi. Ceth! poyo la kak kata nak hujan. eyra tgk tak hujan pun? mengelak ah tuh mcm tau jek nak kena pow. ha ha ha.

oh ye, dari pagi tu aku sms ngan encik nuek. my ex-bf a.k.a my bestie sekarang ni. sibuk pulak mamat sekor ni suh cari baju PDI untuk dia. so, aku dengan semangat rajin dan sedikit kegilaan, pergi lah Padini Concept Store dlm ECM tuh. aku cari lah baju yang aku berkenan di hati. eleh macam nak beli baju aku pulak.

Photobucket

finally, selepas penat call, dan mms sampai abis kredit gara-gara pilih baju, aku dapat la jugak beli dua baju kat atas ni. baju putih tuh untuk dia, baju hijau tuh aku punya. ha ha ha. alang-alang dah shopping baju orang lain tuh, aku shopping baju aku sekali. mengapa dia beriya-iye suruh aku beli?

1. sebab promo for father's day dah nak abis.

2. sebab aku PMC member. hahaha.

kalau ikutkan hati, dia suruh beli baju-baju kaler lain gak. tapi saiz S dah abis. sorry ye encik. kita shopping lain kali. padahal aku pun teringin nak rembat 2 helai lagi tapi status kewangan tak mencukupi. sempat lah jugak aku renew PMC card aku. total pembaziran? RM58.20. sekian, terima kasih. hahaha.

eh semua mesti dah lupa kan hari ni 20/06/2009? apa kah? perasaan berdebar-debar pada entry yang lepas itu mahu aku jawab ini. sebenarnya bukan aku yang nak bertunang. jangan mudah tertipu. tapi, abg dan kakak angkat aku yang bertunang. tahniah la abg epul dengan kak dina. selamat bertunang! nanti kahwen jangan lupa jemput kalau tak dua-dua aku cepuk kepala! ni mms pon tak sampai-sampai lagi apa kes?



eh lupa pulak. 21/06/2009 sudah kunjung tiba. father's dayy. maka aku nak ucap selamat hari ayah kepada semua ayah, papa, daddy, bapak, abah, ke hape ke yang ade di dunia termasuk lah ayah aku, encik mohd. sabri bin juani.




maaf lah aku kurang sehat sejak akhir-akhir ni. sedikit kegilaan melanda. masalah negara jajahan aku bertambah-tambah. sumpah, aku sakit kepala! so, maaf lah kalau aku malas nak update sangat blog kesayangan aku ni. abis lah semua labah-labah datang serang buat sawang sampaikan spiderman pun datang buat spider web lepas ni. aku sedang buat sedikit transformasi diri. oke lah, aku stop bebel dulu. noktah.

You Might Also Like

20 comments

  1. Haha..this is 1'st time aku msk belog ko..not bad at all..huhu..pnjg cite,smpi brbelit-belit i bc..hehe..bju ntuk i xde kew?huhu..p/s-bile u mau itu kawen?ada itu org,umo 19 sudah itu mnikah lor..u bile?huhu

    ReplyDelete
  2. apiih; hahaha. saya memang gemar menaip panjang berjela ala2 novel. hahahha. nak baju ke? jum2. kita gi shopping. tp u blnja lah oke?

    p/s: i kawen 10 taun lg kot..

    ReplyDelete
  3. sygg , nak jugak ah katak hijau tuuu =.=

    ReplyDelete
  4. rara;

    hye yunk! nak katak ijau? hehe. i beli rm9.90 jek. i tgk kat lovely lace sampai rm13.90. mahal.. hahaha

    ReplyDelete
  5. suke shopping erk?
    eyra window shopping jep,
    pitih sntiase tade disaat memerlukan.
    hoho!
    ta tawu bape kali na puji,
    tp blog neh chomell.
    ;)

    ReplyDelete
  6. suka! lagi suka kalau ade sugar daddy mahu sponsor shopping. hahaha. ni duet tak dak jugak la. sebenarnya pegi shopping tu nak cari tee untuk bestie kite. diek suh belikan dlu. diek bayar kemudian sbb diek ade kat U diek lg. tp promoter ensem kat padini u memikat haty ni trus utk bli baju ijau tuh. hahaha


    puji lah lg. sudah kembang kuncup ini. hahaha

    ReplyDelete
  7. eleh...betol la tadik macam nak ujan..sok la kite jumpe..kang kempunan plak ko nak jumpe aku yang jelita ne..xkonsentret study plak kang pasne..so sok kol bape?

    ReplyDelete
  8. hahaha. nak jmpa sok? malas ah. haha. sok ade org dg meminang ah kat rumah. hak3. bukan2. sepupu br kawen dtg. len kali ah kak. nnty kte reschedule.

    ReplyDelete
  9. eyyy befday musa hari tu pon i kasi dia katak hijau tau. haha. tp for sure bukan patung lah. hik3.
    laa ye ker...
    patut la hari tu pegi PDI dpt byk diskaun. Dedek shopping x ingat dunia oo... jeles gila.. tp xpe, i pon dpt sunnies. hik3.

    ReplyDelete
  10. vujie sygg;

    hahaha. katak ijau? ni i kna kumpul duet nak bli katak ijau untuk rara pnya hadiah kawen. menabung dr skrg. die sudah tuntut. hahaha. i nak bg diek katak pink la. kalau ade. hahaha. tak pon katak btol2. u nak? hahaha

    yupp..diskaun juz for PMC member. hahaha. i dah membazir td. hak3. tee shirt aje yg i beli. my dad bebel sudah sbb pegi belikan tee utk ex bf. oke oke. die bayar smele nanty. haha

    ReplyDelete
  11. adoiyai...kap jer rasanyer xmsk blog ko niyh..dah mcm2 der...
    ish2..
    penat aku nk bcer...

    ReplyDelete
  12. hahaha. aku selalu update kan hannie oit...

    ReplyDelete
  13. hehhe..aku komen 1 entry ni jer r..
    woit..g r jenguk2 blog aku tuh..

    ReplyDelete
  14. nnty aku jenguk. ade sedikit peperangan.

    ReplyDelete
  15. wah2..perang aperkah itu?hehe

    ReplyDelete
  16. heheh..ngan ex pon jadi ko niyh..

    ReplyDelete
  17. macam ko ta taw aku cmne. ganas. ahahah ye yeahhh..

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S