AmnaHome.com - homestay yang selesa, lokasi strategik dan harga yang berpatutan.

3:55 am



Selalunya, setiap kali travel solo, tentunya saya akan pilih backpacker hostel je untuk menginap di negara orang. lebih jimat kan? Tapi setiap kali travel beramai-ramai bersama kawan-kawan atau in big group, kami lebih prefer untuk pilih homestay sahaja. Bila bahagi-bahagi bajet tu memang duduk homestay lah lebih jimat. Lagi best boleh gather ramai-ramai, masak or discuss travel plan bersama.

Tapi....kat mana nak cari homestay yang selesa, besar dan harga yang berpatutan?


AmnaHome.com menyediakan hampir 40 buah homestay yang terletak di London, Tokyo, Kuala Lumpur, Melbourne, Auckland, Amsterdam dan Perth. Pelbagai perkara yang menarik mengenai Homestay daripada Amna Home ini untuk semua yang menginap di sana.

Yang bestnya, harganya tidak terlalu mahal dan masih kategori mampu lagi la. Lokasinya juga strategik, dan di tengah-tengah bandar. Lihat gambar-gambar dalam Facebook Amna Home ni buat saya tak sabar pulak nak kesana.

 


Contohnya, di Perth Australia. Salah satu lokasi Amna Home terletak di 33/35 Wellington Street.

•  Harga $135/mlm 
• 1 Queen Bed & Airflow Bed (Based on request) 
• Boleh muat up to 4 orang dewasa 
• Peralatan memasak disediakan kecuali rice cooker 
• Walking distance to Perth CDB 
• 5 minutes berjalan kaki ke Swan River 
• Free CAT bus Stop

Berbaloi kan kalau kongsi beramai-ramai? 
Ala, tidur bersepah pun apa salahnya. haha!





Okayh yang ni pulak Amna Home yang terletak di 60 Siddeley Street, Docklands Melbourne, Australia.

 •  Harga $185/mlm
 • 2 Bedrooms Apartment
•  2 Queen Bed & 1 Single/airflow Bed
•  TV, Cooking Facilites, Dining Table, Sofa, Private Covered Parking
• 3 minutes walk to Tram Station

Fuhh cantik betul. Puas hati kan dapat tempat cantik tapi murah macam ni?
Boleh dah ni plan bercuti dengan kawan-kawan.

Banyak lagi lokasi yang ada dan katanya more location akan datang!

Amna Home merupakan salah satu penaja bersama untuk program Sepetang Bersama Blogger 2016 (SBB2016) yang akan berlangsung pada 16.4.16 di Dewan Campbell Complex, Kuala Lumpur.

Untuk maklumat lanjut dan tempahan Amna Home, boleh terus ke:

 Laman web: www.amnahome.com
Facebook : Amna Home
Instagram : @amnahome
Phone : +44 7990285334
Whatsapp : +61402966473
Email : [email protected]

You Might Also Like

3 comments

  1. semoga menang.

    jauh plak nak pegi sana.

    satu hal plak nak kena mintak cuti nanti.

    ReplyDelete

drop your comment here!

Like us on Facebook

F O L L O W E R S